Temeljem krivotvorenog ugovora upisao se kao vlasnik zemljišta

Slika /PU_ZD/novac 20.jpg

Osumnjičen da je izradio krivotvoreni Ugovor o kupoprodaji nekretnine u kojem je lažno prikazao da je kao kupac od prodavatelja i vlasnika kupio zemljište na širem  zadarskom području

Foto: Ilustracija

Policijski službenici Službe kriminalističke policije dovršili su kriminalističko istraživanje nad 61-godišnjim hrvatskim državljaninom, kojeg se sumnjiči za prijevaru i krivotvorenje isprava.

Naime, sumnja se da je neutvrđenog dana početkom 2020. godine s ciljem pribavljanja protupravne imovinske koristi, izradio krivotvoreni Ugovor o kupoprodaji nekretnine u kojem je lažno prikazao da je kao kupac od 81-godišnjeg prodavatelja i vlasnika kupio zemljište na širem  zadarskom području.
Tako krivotvoreni ugovor, u kojem je lažno prikazao datum sklapanja i na kojem je krivotvorio javno bilježničku ovjeru,  potom  je početkom 2020. godine predao nadležnim tijelima gdje mu je tijekom iste godine uknjiženo pravo vlasništva nad navedenom nekretninom.
 
Na navedeni način oštećenom 81-godišnjaku je pričinio materijalnu štetu u iznosu od oko 900 tisuća kuna, te se protiv osumnjičenog državnom odvjetništvu podnosi kaznena prijava.

Stranica