Rezultati pojačanog nadzora prometa tijekom vikenda - sankcioniran 391 prometni prekršaj

Slika /2021/promet1.jpg

Tijekom vikenda kontrolirana su 522 vozača te je pritom sankcioniran 391 vozač zbog počinjenog prometnog prekršaja, uključujući i 195 prometnih prekršaja koje su policijski službenici evidentirali kroz akciju "Registracija"

Foto: PU zadarska

Tijekom kontrole prometa alkotestirano je 211 vozača, od kojih je 21 vozač upravljao vozilom pod utjecajem alkohola.  

Od evidentiranih prekršaja, zbog prekoračenja brzine prekršajno su sankcionirana 103 vozača, 76 vozača zbog nekorištenja sigurnosnog pojasa dok su zbog korištenja mobitela u vožnji, prekršajno sankcionirana 62 vozača.

Prekršajno je sankcionirano i 5 vozača koji su zatečeni u prometu prije stjecanja prava na upravljanje vozilom, kao i 5 vozača zbog nepropisnog pretjecanja.

Nadalje, 8 prekršaja je utvrđeno kod vozača koji su upravljali vozilom kojem je istekao tehnički pregled te kod 3 vozača zbog upravljanja vozilom bez obveznog osiguranja vozila. 
 
Zbog nepoštivanja znaka zabrane prometa sankcionirano je 19 vozača, 16 vozača zbog nekorištenja dnevnih svjetala te 2 vozača zbog upravljanja vozilom za vrijeme izrečene zaštitne mjere zabrane upravljanja vozilom. Zbog ostalih raznih prometnih prekršaja sankcioniranje je još 71 vozač.

Zbog utvrđenih prekršaja i opasnosti nastavljanja ugrožavanja sigurnost prometa na cestama, iz prometa je isključeno 28 vozača i 8 vozila. 

U tom se vremenu dogodilo sedam prometnih nesreća u kojima je jedna osoba lakše ozlijeđena.


Preventivno-represivna akcija "Registracija"

S ciljem suzbijanje prekršaja upravljanja tehnički neispravnim vozilima i vozilima kojima je istekao tehnički pregled, odnosno važenje prometne dozvole, kao i drugih prekršaja koji predstavljaju grubo kršenje prometne discipline provedena je i preventivno-represivna akcija „Registracija“ tijekom koje je ukupno evidentirano 195 prometnih prekršaja, od čega 103 različita prometna prekršaja na području Biograda, 58 prometnih prekršaja na području Benkovca i 34 prometna prekršaja na području Paga.

Na području Biograda u prometu su zatečena dva vozača te na području Benkovca jedan vozač koji su upravljali vozilima kojima je istekao tehnički pregled.

Vozači su isključeni iz prometa te prekršajno sankcionirani temeljem odredbi Zakona o sigurnosti prometa na cestama.


 

Od prometnih prekršaja izdvajamo ...

U subotu, 19. veljače u 22.11 sati u Ulici Ante Starčevića u Zadru, policijski službenici su prilikom kontrole prometa zaustavili 66-godišnjeg vozača, koji je pod utjecajem alkohola od 1,71 g/kg, upravljao osobnim vozilom Renault zadarskih registarskih oznaka.
Vozač je isključen iz prometa i smješten u prostorije policije do otrežnjenja. Nakon prekršajne obrade, uz Optužni prijedlog zbog počinjenog prometnog prekršaja vozač je prepraćen na Prekršajni odjel Općinskog suda u Zadru.


U nedjelju, 20. veljače u 00.15 sati u Ulici Marka Marulića u Zadru, također prilikom kontrole prometa, policijski službenici su zaustavili motocikl bez registarskih oznaka kojim je upravljala 43-godišnjakinja pod vidnim utjecajem alkohola te je odbila alkotestiranje. Daljnjom kontrolom utvrđeno je da je važenje prometne dozvole za motocikl isteklo u srpnju prošle godine.
Vozačica je isključen iz prometa i smješten u prostorije policije do otrežnjenja, nakon čega je zbog počinjenih prometnih prekršaja sankcionirana sukladno odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama.



Stranica