Rezultati pojačanih aktivnosti u prometu

Slika /PU_ZD/palica_stop_policija.jpg

U  subotu u 23.55 sati u Kakmi, policijski službenici su zaustavili 34-godišnjeg vozača kako upravlja Peugeot-om pod utjecajem alkohola od 1,93 promila, a što je najveća koncentracija alkohola tijekom vikenda. Također je utvrđeno da vozač upravlja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje te se prilikom postupanja policijskim službenicima lažno predstavio.

Foto: Ilustracija

U  subotu, 18. siječnja u 23.55 sati u Kakmi, prilikom kontrole prometa policijski službenici Policijske postaje Benkovac su zaustavili 34-godišnjeg vozača kako upravlja osobnim automobilom Peugeot (ZD) pod utjecajem alkohola od 1,93 promila, a što je najveća koncentracija alkohola tijekom vikenda. Također je utvrđeno da vozač upravlja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje te se prilikom postupanja policijskim službenicima lažno predstavio.
Vozač je smješten u službene prostrije policije do otrježnjenja nakon čega je nad njim provedeno kriminalističko istraživanje. Dana  19. 01. 2020. godine priveden je na Prekršajni odjel Općinskog suda uz Optužni prijedlog zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama i Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, gdje mu je određena mjera zadržavanja u zatvoru u trajanju od 10 dana, nakon čega je predan u Zatvor u Zadru.
 
Proteklog vikenda ( 17. – 19. siječnja 2020. godine), policijski službenici Policijske uprave zadarske su tijekom provođenja akcije Vikend kontrolirali 512 vozila i vozača, a poduzeli su 148 represivnih mjera.
 
alkotestiran je 101 vozač, od kojih je njih 15 bilo pod utjecajem alkohola
63 vozača je prekoračilo propisano ograničenje brzine
18 vozača je nepropisno koristilo mobitel za vrijeme vožnje
22 vozačaje vozilo bez zaštitnog pojasa
2 vozač bez položenog vozačkog ispita
1 vozač zbog nepoštivanja svjetlosnog znaka (prolazak za vrijeme crvenog svijetla)
1 vozač zbog nenošenja vozačke dozvole
8 vozača nije poštivalo prometni znak

Iz prometa je isključeno 18 vozača i 1 vozilo.
U tom se vremenu dogodilo 7 prometnih nesreća u kojima su 3 osobe  zadobile teške tjelesne ozljede.
 

Stranica