Otvaranje Stožera za provedbu mjera sigurnosti tijekom turističke sezone 2019

  • Slika /PU_ZD/slike/stozer 19.5.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Ministar unutarnjih poslova Republike Hrvatske dr.sc. Davor Božinović je, uz glavnog ravnatelja policije Nikolu Milinu, njegovog zamjenika Josipa Ćelića te načelnika PU zadarske Antona Dražinu, sudjelovao na otvaranju Stožera za provedbu mjera sigurnosti tijekom turističke sezone 2019.

Foto: PU zadarska

Danas, 18. lipnja 2019.godine, u Policijskoj upravi zadarskoj ministar unutarnjih poslova Republike Hrvatske dr.sc. Davor Božinović je, uz glavnog ravnatelja policije Nikolu Milinu, njegovog zamjenika Josipa Ćelića te načelnika PU zadarske Antona Dražinu, sudjelovao na otvaranju Stožera za provedbu mjera sigurnosti tijekom turističke sezone 2019., koji će tijekom turističke sezone, od 15. lipnja do 15.rujna, djelovati u Zadru kao policijski stožer.

Stožer za provedbu mjera sigurnosti tijekom turističke sezone po prvi je puta uspostavljen prošle 2018. godine i već je prve godine opravdao svoje postojanje dobrim rezultatima rada i odličnom međuinstitucionalnom i međunarodnom policijskom suradnjom.
 
U otvaranju Stožera su također sudjelovali voditeljica Nacionalnog pomorskog centru za prikupljanje podataka Zadar, Mirna Kovač Bašić, načelnici policijskih uprava uz more, predstavnici VSOA-e  i SOA-e, Ravnateljstva civilne zaštite, zamjenik  župana Zadarske županije, dožupan Šime Mršić, gradonačelnik Grada Zadra – Branko Dukić sa suradnicima te mnogobrojni predstavnici medija.

Prilikom otvaranja je zamjenik glavnog ravnatelja policije, Josip Ćelić, održao kratku prezentaciju o ciljevima i funkcioniranju Stožera za provedbu mjera sigurnosti tijekom turističke sezone, koju su pratili i predstavnici medija, nakon čega je  uslijedio posjet Nacionalnom pomorskom centru za prikupljanje podataka Zadar, gdje je voditeljica Centra Mirna Kovač Bašić prisutne upoznala s radom Centra.

U izjavi je ministar istaknuo: „ Sigurnost je jedan od brendova hrvatskog turizma i mi činimo sve kako bi taj standard koji smo postigli u ovom dijelu ne samo zadržali nego ga i unaprjeđivali, jer kao što ste vidjeli i ovdje u Nacionalnom pomorskom centru napredujemo iz godine u godinu. Naša slika svega onog što se događa na moru i obali je sve jasnija, sve je bolja.“

"Sigurni smo da će svi koji u ovom poslu sudjeluju dati svoj maksimum kako bi efikasno ispunili ono što je svima nama ovdje primarna zadaća.“- zaključio je ministar Božinović.

Stranica