Akcija Vikend

Slika /PU_ZD/audi.jpg

Na autocesti A-1, čvor Benkovac, policijski službenici Postaje prometne policije Zadar su snimili  68-godišnjeg njemačkog državljanina kako upravlja  BMW-om brzinom od 236,8 km/h

Foto: Ilustracija
 
U petak.14 lipnja 2019. godine u 02.10 sati  u ulici dr. Franje Tuđmana u Zadru, policijski službenici Postaje prometne policije Zadar zaustavili su 27-godišnjeg vozača koji je upravljao osobnim automobilom marke Volvo (SK) pod utjecajem alkohola od 1,06  promila, a što najveća koncentracija alkohola tijekom vikenda. Vozač je smješten u službene prostorije do otrježnjenja. Protiv 27-godišnjeg vozača podnosi se optužni prijedlog zbog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.
 
U subotu u 09.58 sati na A-1, čvor Benkovac, policijski službenici Postaje prometne policije Zadar su snimili  68-godišnjeg njemačkog državljanina kako upravlja vozilom BMW brzinom od 236,8 km/h.
Vozaču je naplaćena novčana kazna od 2.000,00 kuna i izrečena mjera zabrane upravljanja vozilom na području R Hrvatske u trajanju 1 mjesec.
 
          Proteklog vikenda ( 14.-16. lipnja 2019.godine), policijski službenici Policijske uprave zadarske su tijekom provođenja akcije Vikend kontrolirali 355 vozila i vozača, a poduzeli su 186 represivnih mjera.
 
•             alkotestiran je 169 vozač od kojih je njih 3 bilo pod utjecajem alkohola
•             96 vozača je prekoračilo propisano ograničenje brzine
•             2 bez položenog vozačkog ispita
•             3 vozača su nepropisno pretjecala
•             20 vozača nije poštivalo prometni znak
•             6 ih je vozilo bez zaštitnog pojasa
•             3 s uporabom mobitela u vožnji
Iz prometa je isključeno 5 vozača i 1 vozilo.
 
      U tom se vremenu dogodilo 17 prometnih nesreće, u kojima su dvije  osobe teže, a dvije  lakše ozlijeđene.

Stranica