Osumnjičen za pomoć počinitelju nakon počinjenja kaznenog djela

Slika /PU_ZD/uhicenik02.jpg

Policijski službenici Odjela Općeg kriminaliteta Službe kriminalističke policije Policijske uprave zadarske u suradnji s Policijskom upravom osječko-baranjskom proveli su kriminalističko istraživanje nad 31-godišnjakom iz Našica zbog sumnje u Pomoć počinitelju nakon počinjenja kaznenog djela

Foto: Ilustracija
 
Policijski službenici Odjela Općeg kriminaliteta Službe kriminalističke policije Policijske uprave zadarske u suradnji s Policijskom upravom osječko-baranjskom proveli su kriminalističko istraživanje nad 31-godišnjakom iz Našica zbog Pomoći počinitelju nakon počinjenja kaznenog djela.
 
Naime, sumnjiči ga se da je tijekom mjeseca ožujka 2019. godine u namjeri skrivanja i zbrinjavanja sada pokojnog 41-godišnjeg zadranina koji se sumnjičio za više kaznenih djela (Dovođenje u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom, Neovlaštena proizvodnje i prometa drogama i Izrada i nabavljanja oružja i sredstava namijenjenih počinjenju kaznenog djela), a za kojeg je osumnjičeni znao da je u bijegu i da se skriva od policije, s ciljem da bjegunac i dalje ostane neotkriven i uhićen od strane policije unajmio stan u kojem je bjegunac boravio.
Osumnjičeni je posredujući preko svog poznanika iz Zadra, a kojem je lažno prikazao i skrio stvarne činjenice za koga traži stan te ga tako doveo u zabludu i nagovorio da iznajmi stan u Kožinu od vlasnice s varaždinskog područja,  u kojem stanu je bjegunac boravio od polovice ožujka do svoje pogibije -  6. travnja ove godine.
Također  je naveo svog poznanika da s vlasnicom za novčani iznos od 4 000 kuna sklopi ugovor o najmu stana od 15. ožujka do 1. svibnja, te da  od vlasnice preuzme ključ i preda bjeguncu za kojeg posrednik tada nije znao o komu se radi.
Potom je osumnjičeni 31-godišnjak dogovoreni novčani iznos za plaćanje stana uplatio posredniku iz Zadra,  koji je dalje novčani iznos doznačio vlasnici stana.
 
 Zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo Pomoć počinitelju nakon počinjenja kaznenog djela 31-godišnjak je sinoć priveden pritvorskom nadzorniku PU zadarske, dok je Općinskom državnom odvjetništvu u Zadru podnesena  kaznena prijava.
 
 
Višemjesečno kriminalističko istraživanje provedeno nad više osoba zbog sumnje u Pomoć počinitelju nakon počinjenja kaznenog djela dosad je rezultiralo podnošenjem kaznenih prijava protiv dvije osobe u dobi od 32 i 44 godine, dok se u odnosu na druge osobe koje se dovode u svezu s kaznenim djelom  kriminalističko istraživanje nastavlja.
 

Stranica