Održavanje međunarodne biciklističke utrke CRO Race – obavijest sudionicima u prometu

Slika /2021/Cro Race.jpg

Molimo sve sudionike u prometu za strpljenje i postupanje sukladno znacima i naredbama policijskih službenika te uputama redara utrke

Foto: Ilustracija 

U razdoblju od 27. rujna do 02. listopada 2022. godine održava se međunarodna biciklistička utrka, šesta po redu, pod nazivom CRO RACE 2022 u organizaciji TOP SPORT EVENTS d.o.o., koja će se voziti hrvatskim cestama u šest etapa.

Druga etapa navedene utrke vozit će se dana 28. rujna 2022. godine od Otočca s početkom u 13.00 sati  te se završetak etape očekuje u Zadru oko 17.00 sati.

 

Foto: CRORACE 

Trasa kretanja druge etape na području Policijske uprave zadarske proteže se od Gračaca državnom cestom D-27 prema Obrovcu i Zatonu Obrovačkom, dalje državnom cestom D-54 i D-08 prema Rovanjskoj, Maslenici, Posedarju, Poličniku, Murvici Donjoj u Zadar gdje se proteže od Crnog prema Zagrebačkoj ulici i nadalje ulicama Zagrebačka, dr. Ante Starčevića, dr. Franje Tuđmana, Put Murvice, Zrinsko-Frankopanska, obala k. Tomislava, Liburnska obala, Lančana vrata, Zadarskog mira, Mihovila Pavlinovića  i dalje zatvorenim krugom Foša - Ulica kralja Dmitra Zvonimira – Marka Marulića, Nikole Šubića Zrinskog, Ante Starčevića, dr. Franje Tuđmana, Put Murvice, Zrinsko-Frankopanska, Obala k. Tomislava, Liburnska obala, Lančana vrata, Zadarskog mira do Ulice Mihovila Pavlinovića do ciljne ravnine.

Na području Policijske uprave zadarske u vrijeme održavanja utrke biti će na snazi privremena regulacija prometa dijela javnih cesta te će se ograničenje prometa na navedenim dionicama vršiti uz nazočnost policijskih službenika i predstavnika organizacije.

Također, upozoravamo sudionike u prometu da su, iako se biciklistička utrka održava u uvjetima normalnog odvijanja prometa s povremenim zaustavljanjem prometa neposredno prije nailaska i prolaska biciklista, moguća zaostajanja biciklista koja sudjeluju u manifestaciji pa je potrebno povećati oprez i obratiti pozornost na bicikliste u prometu.
 
Napominjemo kako će kompletan promet koji se odvija tim dionicama u smjeru kretanja biciklista od samog starta biti usporen, u skladu s kretanjem biciklista,  te neće biti moguća pretjecanja ni propuštanja prometa.

Gledatelje utrke molimo da ne stoje na kolniku odnosno da utrku promatraju s pozicija koje se nalaze van kolnika na sigurnoj udaljenosti od ruba kolnika, kako na iste ne bi naletjeli natjecatelji.

Molimo sve sudionike u prometu za strpljenje i postupanje sukladno znacima i naredbama policijskih službenika te uputama redara utrke.

Stranica