Obilježena 32. obljetnica pogibije hrvatskog redarstvenika Ivice Jurice

  • Slika /PU_ZD/poginuli Jurica Ivica galerija.jpg
  • Slika
  • Slika

Danas se s pijetetom prisjećamo 10. srpnja 1991.godine, dana kada je pri oružanom napadu na policijsku ophodnju kod Zelenog hrasta poginuo pripadnik Policijske uprave zadarske

Foto: PU zadarska

U spomen na hrvatskog redarstvenika Ivicu Juricu, policijski službenici Policijske uprave zadarske su danas svečanim postrojem ispred spomen obilježja Jedinice specijalne policije – Poskoci odali počast poginulom kolegi, a u poslijepodnevnim satima  je u rodnim mu Suhovarama položeno cvijeće i zapaljene svijeće na grobu poginulog hrvatskog redarstvenika te je služena misa zadušnica.

Cvijeće je uz članove obitelji položilo izaslanstvo Policijske uprave zadarske,  izaslanstva udruga proizišlih iz Domovinskog rata kao i mnogobrojni kolege i suborci.


Pokojni Ivica Jurica ( r. 1968.)  bio je policijski službenik u Postaji prometne policije Policijske uprave zadarske od 10.prosinca 1990.godine. Obavljao je redovne policijske zadaće te od početka aktivno sudjelovao u obrani suvereniteta i teritorijalnog integriteta Republike Hrvatske.
Dana 10. srpnja 1991.godine smrtno je stradao prilikom oružanog napada na policijsku patrolu kod Zelenog hrasta, koja je bila u ophodnji na dionici ceste Posedarje – Poličnik.

Stranica