Tijekom vikenda evidentirana 122 prekršaja nepropisne brzine

Slika /2021/brzina2[1].jpg

Policija je ukupno kontrolirala 783 vozila i vozača, a evidentirano je i 30 prekršaja nenošenje zaštitne kacige

Foto: Ilustracija

Pojačane aktivnosti policije usmjerene na sprečavanje i sankcioniranje najtežih prometnih prekršaja koje su uzrok najtežih prometnih nesreća sa teško ozlijeđenim i poginulim osobama nastavljene su i ovog vikenda:
 
  • alkoholiziranost vozača,
  • vožnja nedopuštenim brzinama kretanja,
  • nekorištenje sigurnosnog pojasa,
  • nepropisna uporaba mobitela i
  • prekršaji motociklista. 

U akciju je bio uključen maksimalno raspoloživi broj policijskih službenika, kao i svi raspoloživi uređaji i oprema koja se koristi u nadzoru i kontroli prometa.

Policijski službenici proteklog vikenda od 07. do 10. srpnja 2023. godine, na zadarskim prometnicama utvrdili su ukupno 393 prekršaja od čega izdvajamo:
 
  •  29 prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola, 
  • 122 prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja 
  •  18 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa,
  •  22 prekršaja nepropisnog korištenja mobitela tijekom upravljanja vozilom.

Zabilježeno je i 30 prekršaja zbog nenošenja zaštitne kacige, 11 prekršaja zbog nepropisnog pretjecanja te 7 prekršaja zbog vožnje bez tehničkog pregleda

Iz prometa je isključen 31 vozač i 9 vozila. U tom vremenu se dogodilo 29 prometnih nesreća u kojima je jedna osoba teže ozlijeđena te je 13 osoba lakše ozlijeđeno. 


U prometu pod utjecajem alkohola preko 2 promila  ...

​Policijski službenici Postaje prometne policije Zadar su u nedjelju 09. srpnja u 00.20 sati u Zadru na Obali kneza Trpimira zaustavili 46-godišnjeg vozača koji je prije stjecanja prava na upravljanje, upravljao motociklom zadarskih registarskih oznaka, pod utjecajem alkohola od 2,14 g/kg.
Vozač je uhićen, smješten u prostorije policije do prestanka djelovanja opojnog sredstva te je jučer uz Optužni prijedlog prepraćen na Kazneno-prekršajni odjel nadležnog suda gdje mu je određena mjera zadržavanja u zatvoru u trajanju od 10 dana.


Policijski službenici Postaje granične policije Gračac su tijekom kontrole prometa, u subotu, 08. srpnja u 15.20 sati u mjestu Kupirovo zaustavili 43-godišnjeg vozača koji je prije stjecanja prava na upravljanje vozilom, pod utjecajem alkohola od 2,41 g/kg upravljao automobilom karlovačkih registarskih oznaka, a što je najveća koncentracija alkohola zabilježena tijekom vikenda 
Zbog počinjenog prekršaja, 43-godišnjak je isključen iz prometa, smješten u prostorije policije do prestanka djelovanja opojnog sredstva. Vozač je prekršajno sankcioniran temeljem odredbi Zakona o sigurnosti prometa na cestama.




Stranica