Na području Benkovca zaustavljenom vozaču oduzeta droga

Slika /2021/policija 8.jpg

Od 20-godišnjeg vozača koji je počinio više prometnih prekršaja policijski službenici su oduzeli oko 23,9 grama amfetamina

Foto: PU zadarska

Jučer, 28. prosinca oko 20.20 sati  u Radašinovcima vozač osobnog automobila Alfa Romeo zadarskih registarskih oznaka, nije se zaustavio na znakove koje su mu davali policijski službenici u ophodnji već je naglo ubrzao i nastavio vožnju, te ulaskom u zavoj, uslijed neprilagođene brzine, gubi kontrolu nad upravljačem i vozilom se zaustavlja na zemljanoj površini uz kolnik.

Tom prilikom na vozilu je nastupila materijalna šteta dok ozlijeđenih osoba nije bilo.

Daljnjim postupanjem prema 20-godišnjem vozaču, provedeno je alkotestiranje kojom prilikom nije utvrđena prisutnost alkohola u organizmu dok je ponuđen test na droge odbio, a tom prilikom od njega je oduzeto oko 23,9 grama droge amfetamin i digitalna vaga koje je posjedovao u vozilu.

Vozač je uhićen te priveden u službene prostorije policije.

Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja, zbog sumnje da je drogu posjedovao u namjeri daljnje prodaje, protiv 20-godišnjaka se nadležnom državnom odvjetništvu podnosi kaznena prijava za kazneno djelo Neovlaštena proizvodnja i promet drogama.

Također, zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama (postupanje suprotno naredbama policijskih službenika, neprilagođena brzina, odbijanje testa na droge te nekorištenje sigurnosnog pojasa), protiv njega se nadležnom sudu podnosi Optužni prijedlog.
 

Stranica