Dragan Žunić- 29. obljetnica pogibije pripadnika SJP "Poskoci"

  • Slika /2021/žunić2.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

U spomen na hrabrost  i mladi život utkan u temelje Domovine, danas su njegovi suborci  na Velebitu kod križa podignutog na mjestu stradavanja položili cvijeće i zapalili svijeće

Foto : PU zadarska

Obilježavanje spomena na dan pogibije Dragana Žunića, koji je 16.prosinca 1992.godine poginuo na Velebitu, prigoda je da se s ponosom prisjetimo njegovih zasluga, a dostojanstveno čuvanje njegove hrabre žrtve od zaborava, neka posluži kao primjer kako se junaci Velebita čuvaju u sjećanju, na koji način se ne dopušta da sjećanja na te dane izblijede.

Sjećanje na hrabre ljude, koji su  prvi  stali u obranu naše Domovine te svima nama omogućili mir i slobodu koju danas uživamo, ujedno je i prilika da na mlađe naraštaje s ponosom i dostojanstvom dalje prenosimo istinu o nemjerljivoj ulozi policije u stvaranju Republike Hrvatske.
 
Dragan Žunić ( r. 1965) kao policijski službenik Specijalne jedinice policije "Poskoci" bio je pripadnik Policijske uprave zadarske od samog početka Domovinskog rata, od 2. prosinca 1990. godine, pa sve do svoje pogibije.
Od početka neprijateljske agresije  aktivno je sudjelovao u obrani suvereniteta i teritorijalnog integriteta Republike Hrvatske.
Sudjelovao je u više diverzantsko-izviđačkih akcija ove specijalne jedinice, a dana 16.prosinca 1992.godine pri dubinskom izviđanju terena na Velebitu, kao dozapovjednik jedinice pogođen je iz neprijateljskog vatrenog oružja i pritom smrtno stradao. 

O njegovoj nesebičnoj hrabrosti svjedoči i činjenica da je bio teško ranjen prilikom neprijateljskog topničkog napada na mjesto Jasenice 11. rujna 1991.godine, međutim ni ranjavanje ga nije zaustavilo te se u mjesecu prosincu ponovno priključio postrojbi specijalne policije, dajući nesebičan i ogroman doprinos stvaranju nam neovisne i slobodne Domovine.

U sjećanje na njegovu hrabrost  i mladi život utkan u temelje Domovine kod križa podignutog na mjestu stradavanja na Velebitu, članovi obitelji, načelnik, Anton Dražina i suborci su položili danas cvijeće i zapalili svijeće.

Obilježavanje 29. godišnjice pogibije hrvatskog viteza je nastavljeno u rodnom mu mjestu, gdje je na njegovoj grobnici u Slivnici položeno cvijeće i zapaljene svijeće, a potom je služena Sv. misa zadušnica u crkvi Sv. Nikole u Slivnici Gornjoj.

Obilježavanju su pored obitelji Žunić, izaslanstva Policijske uprave zadarske, nazočili  i članovi Udruge SJP „Poskoci“ i  Udruge Prvi hrvatski redarstvenik. 

 

 

 
 

Stranica