Policija u posljednja tri dana kod vozača utvrdila 156 prometnih prekršaja

Slika /2021/policija motor.jpg

Osim utvrđenih prekršaja, protiv jednog vozača podnesena je i kaznena prijava 

Foto: PU zadarska

U posljednja tri dana na prometnicama u nadležnosti Policijske uprave zadarske policijski službenici su provodili akciju u prometu u cilju osiguranja povoljnog stanja sigurnosti prometa na cestama.

Na području Obrovca u ponedjeljak, 13. prosinca ukupno je sankcionirano 28 vozača, od čega 10 vozača zbog nekorištenja sigurnosnog pojasa, 7 vozača zbog korištenja mobitela u vožnji, 3 vozača zbog nepropisnog pretjecanje, 2 vozača zbog prekoračenja brzine te 5 vozača zbog r
azličitih prometnih prekršaja.

Na području Gračaca, u utorak, 14. prosinca ukupno je sankcionirano 27 vozača, od čega 13 vozača zbog nekorištenja sigurnosnog pojasa, 3 vozača zbog korištenja mobitela u vožnji, 3 vozača zbog nenošenja vozačke dozvole te 8 vozača zbog različitih prometnih prekršaja.

Također, u utorak na širem području grada Zadra u kontoli prometa sankcionirano je 100 vozača. Najviše, njih 25 je sankcinirano zbog upravljanja vozilom kojem je isteklo važenje prometne dozvole. Zbog korištenja mobitela u vožnji sankcioniran je 21 vozač, a zbog nekorištenja sigurnosnog pojasa 17 vozača. Kod 6 vozača je utvrđeno da vozilom upravljaju pod utjecajem alkohola.
U sudjelovanju u prometu za vrijeme izrečene mjere zabrane upravljanja vozilom,  zatečena su 4 vozača dok  je 5 vozača zatečeno da upravlja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje.
Zbog drugih različitih prometnih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, sankcionirano je 18 vozača.Najveća koncentracija alkohola od 2,12 g/kg izmjerena je 46-godišnjem vozaču 

Tijekom kontrole prometa, policija je jučer, 15. prosinca oko 16.30 sati na području Zemunika Gornjeg zaustavila 46-godišnjeg vozača koji je upravljao osobnim vozilom Seat na koje je prethodno postavio nepripadajuće registracijske oznake drugog vozila.

Također je utvrđeno kako 46-godišnjak upravlja vozilom pod utjecajem alkohola, prije stjecanja prava na upravljanje i vozilom kojem je isteklo važenje prometne dozvole.

Zbog opasnosti nastavljanja ugrožavanja sigurnost prometa na cestama, zadržan je u službenim prostorijama policije do prestanka djelovanja alkohola  te je Optužni prijedlog zbog prekršajna temeljem odredbi Zakona o sigurnosti prometa na cestama, prepraćen na Prekršajni odjel Općinskog suda u Zadru.

Zbog sumnje u kazneno djelo Krivotvorenja isprava, nakon provedenog kriminalističkog istraživanja protiv vozača se državnom odvjetništvu podnosi kaznena prijava. 

Stranica