Benkovac-pronađen počinitelj razbojništva i provala

Slika PU_ZD/benkovac.razbojnik.jpg

Dovršeno je kriminalističko istraživanje nad 31-godišnjakom sa područja Benkovca kojim je utvrđena osnovana sumnja da je u subotu, 3. srpnja, pet minuta iza ponoći, u mjestu Popovići nasilno ušao u obiteljsku kuću te gurajući i hvatajući za vrat fizički napao 50-četverogodišnjeg vlasnika pri čemu mu je otuđio osobni automobil „Opel agila“ i manji novčani iznos čime je počinio kazneno djelo „Razbojništva“.

Foto:PU zadarska

Dovršeno je kriminalističko istraživanje nad 31-godišnjakom sa područja Benkovca kojim je utvrđena   osnovana sumnja da je u subotu, 3. srpnja,  pet minuta iza ponoći, u mjestu Popovići nasilno ušao u obiteljsku kuću te gurajući i hvatajući za vrat fizički napao  50-četverogodišnjeg vlasnika pri čemu mu je otuđio osobni automobil „Opel agila“ i manji novčani iznos čime je počinio kazneno djelo „Razbojništva“.

U ranim jutarnjim satima, na raskrižju cesta Bruška-Popovići, pronađeno je ukradeno vozilo, a ubrzo je u blizini vozila zatečen i 30-godišnjak, koji je uhićen.
Izvršen je očevid na vozilu u kojem je pronađena ručna bomba i pištoljsko streljivo.  Također je pronađena veća količina cigareta, suhomesnatih proizvoda i deterdženta, za što je utvrđeno da potječe od počinjenja kaznenih djela teške krađe provaljivanjem u trgovine „Sonik“ u Nadinu te u dva navrata u trgovinu „Maslina“ u Karinu Donjem, izvršenih tijekom mjeseca lipnja.

Pretragom obiteljske kuće koju koristi pronađene su četiri ručne bombe i veća količina raznog streljiva te sporogoreći štapin i upaljač

Zbog osnovane sumnje da je počinio kaznena djela Razbojništva, Nedozvoljenog posjedovanja oružja i eksplozivnih tvari i Teške krađe provaljivanjem, 31-godišnjak je u nedjelju, 4. srpnja uz kaznenu prijavu priveden istražnom sucu Županijskog sudu u Zadru gdje mu je nakon saslušanja određen pritvor.

 

Stranica