Prijevara u gospodarskom poslovanju, Pronevjera

Slika PU_ZD/novac02.jpg

Policijski službenici Odsjeka gospodarskog kriminaliteta PU zadarske, u koordinaciji s Općinskim državnim odvjetništvom u Zadru, dovršili su kriminalističku obradu nad 37-godišnjakom koji se sumnjiči da je u svojstvu vlasnika jednog društva sa zadarskog područja tijekom mjeseca veljače 2010. godine radi uporabe nabavio dvije krivotvorene mjenice, svaka na iznos od 200 tisuća kuna.

Foto:Ilustracija

Policijski službenici Odsjeka gospodarskog kriminaliteta PU zadarske, u koordinaciji s Općinskim državnim odvjetništvom u Zadru, dovršili su kriminalističku obradu nad 37-godišnjakom koji se sumnjiči da je u svojstvu vlasnika jednog društva sa zadarskog područja tijekom mjeseca veljače 2010. godine
radi uporabe nabavio dvije krivotvorene mjenice, svaka na iznos od 200 tisuća kuna.

Takve mjenice, navodno izdane i potvrđene od jedne banke, ponudio je na otkup drugoj banci, čime je pokušao dovesti u zabludu odgovorne osobe.

Protiv njega je podnesena kaznena prijava zbog Krivotvorenja isprava i Prijevare u gospodarskom poslovanju u pokušaju.  
 

Dovršeno je i kriminalističko istraživanje kojim je utvrđena osnovana sumnja da je 36-godišnja šalterska službenica u poslovnici jedne banke u Zadru u razdoblju od 10. srpnja prošle do 5. ožujka 2010. godine protupravno prisvojila novac sa bankovnih računa troje klijenata.

Sumnjiči se da je neovlašteno vršila isplate novca te ga zadržavala za sebe, dok je u rubrici ovjera nalogodavca lažno upisivala imena i prezimena klijenata, čime je banku oštetila za iznos od preko 120 000 kuna.

Protiv 36-godišnjakinje je podnesena kaznena prijava zbog Pronevjere.

 


Stranica