Župan Božidar Longin u pratnji načelnika Policijske uprave zadarske u obilasku Postaje granične policije Gračac i graničnog prijelaza Lička Kaldrma

  • Slika /2022/PGP Gracac 0501/Posjet PGP Gracac 03.jpg
  • Slika
  • Slika

Tradicionalnim posjetom župan je iskazao potporu i zahvalnost pripadnicima hrvatske policije

Foto: Zadarska županija

Danas je župan Božidar Longin sa svojim suradnicima posjetio Postaju granične policije Gračac i granični prijelaz Lička Kaldrma. Prilikom, sada već tradicionalne posjete zadarskim  policijskim službenicima  nazočni su bili načelnik policijske uprave Anton Dražina i načelnik Postaje granične policije Gračac, Perica Ešegović.
 
Svojim dolaskom župan zadarske županije je iskazao osobnu potporu i zahvalnost pripadnicima hrvatske policije, odnosno Policijske uprave zadarske, koji uz maksimalne napore svakodnevno čuvaju hrvatsku granicu. Tom prigodom je policijskim službenicima uručio prigodne poklone.

Kazao je kako se još jedanput  uvjerio u profesionalnost policije, kao i dobru opremljenost nužnu za kvalitetan nadzor državne granice kao preduvjet i spremnost za proširenje Schengena na Hrvatsku.

Načelnik policijske uprave, Anton Dražina je istakao: „ Policija je temelj sigurnosti naše vanjske granice, a policijski službenici granične policije, kao i drugih rodova ulažu sve napore na očuvanju zaštite granice. Upravo stoga posjet župana je potpora svima nama, kolegicama i kolegama policijskim službenicima koji u ovom trenutku stoje na graničnoj crti.“

Svoj posjet župan je iskoristio i za kratak susret s pripadnicima Interventne jedinice policije Policijske uprave zadarske koji čine štit sigurnosti kako u svakodnevnim zadaćama tako i angažmanom na očuvanju sigurnosti granice.

Pripadnici interventne policije, policijskoj službenici Antoniji Radeljić je čestitao na postignutim rezultatima te joj je uputio prigodne riječi kako je ponosan što upravo iz redova zadarske policije dolazi „najspremnija i prva za Hrvatsku“, ovogodišnja pobjednica natjecanja oružanih snaga „Prvi za Hrvatsku“ u ženskoj kategoriji te najspremnija policijska službenica na natjecanju policijskih službenica i službenika održanog u rujnu pod nazivom 3. Memorijal „Šimo Đamić – Štit Domovine – Vukovar 1991.-2021.“.
 

Stranica