„Manje oružja, manje tragedija“ – početak godine započeo predajom oružja i minsko-eksplozivnih sredstava

Slika /MOMT 2021/MOMT NAS.jpg

Već u prvim danima siječnja savjesni građani zadarskoj policiji predali ručne bombe, mine, ekploziv, puške i streljivo

Foto: Ilustracija
 
Odazivajući se na naše kontinuirane pozive, već na samom početku godine građani su u sklopu ove kampanje policiji dragovoljno predali oružje i minsko-eksplozivna sredstva i na taj način otklonili opasnost iz svoje okoline.
 
Naime, jučer je građanin policiji predao 13 ručnih bombi, 1 topovsko streljivo, 1 protupješadijsku minu, 700 grama eksploziva, 5 komada detonatorskih kapisli i 2150 komada streljiva raznog kalibra te 2 pirotehničke bombe punjene suzavcem.
         
Isto tako, u ponedjeljak su evidentirane dvije dragovoljne predaje u kojima je jedan građanin policiji predao 1 automatsku pušku s 3 pripadajuća spremnika, 1 poluautomatsku pušku i 46 komada različitog streljiva, dok je drugi građanin predao pištolj.
 
Oružje i eksplozivna sredstva su preuzeli policijski službenici za protueksplozijsku zaštitu te pohranili prema pravilima struke.
 
Apeliramo i dalje na sve građane koji u svojim domovima čuvaju ili skrivaju ilegalno oružje ili eksplozivna sredstva da pozivom na broj 192 učine prvi korak prema dragovoljnoj predaji oružja bez sankcija u okviru provođenja kampanje „Manje oružja, manje tragedija“.  

Stranica