Zbog vožnje pod utjecajem alkohola, policija je jučer dva vozača prepratila na nadležni sud

Slika /2024/POLICIJA/pol2.jpg

Upozoravamo vozače da brzinu kretanja vozila prilagode vremenskim prilikama i uvjetima na cesti, te najavljujemo da će policija i ovog vikenda nastaviti s pojačanim aktivnostima usmjerenim na sprečavanje i sankcioniranje najtežih prekršaja u prometu

Foto: PU zadarska

Policijski službenici su jučer, 08. veljače na Kazneno-prekršajni odjel Općinskog suda u Zadru prepratili dva hrvatska državljanina, u dobi od 49 i 41 godinu, uz optužne prijedloge zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Naime, 49-godišnjak je upravljajući automobilom zadarskih registarskih oznaka u srijedu, 07. veljače oko 23.00 sati u Kožinu izazvao prometnu nesreća s materijalnom štetom.
Postupanjem policijskih službenika prema vozaču, utvrđeno je kako je vozilom upravljao pod utjecajem alkohola od 2,57 g/kg, dok je nadalje utvrđeno kako je vozilu isteklo važenje prometne dozvole.
Vozač je uhićen i doveden u službene prostorije policije do prestanka djelovanja opojnog sredstva.

Dok su policijski službenici u kontroli prometa jučer, 08. veljače u 01.15 sati u Ulici Ante Starčevića u Zadru, zaustavili automobil zadarskih registarskih oznaka s kojim je upravljao 41-godišnjak pod utjecajem alkohola od 1,90 g/kg.
Vozač je uhićen i doveden u službene prostorije policije do prestanka djelovanja opojnog sredstva.
 

Stranica