Zadarski policajci u proteklom tjednu u osnovnoj školi i u autoškoli proveli edukacije kako sigurno sudjelovati u prometu

  • Slika /2024/POSJETE PP/PP4.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Učenike u osnovnoj školi zadarski policajci su educirali kako sigurno sudjelovati u prometu, dok je polaznicima autoškole održano edukativno predavanje

Foto: PU zadarska

U utorak, 06. veljače 2024. godine policijski službenici Policijske postaje Zadar posjetili su učenike prvih razreda Katoličke osnovne škola Ivo Mašina u Zadru. Policajci - prijatelji i pomagači - pokazali su djeci kako izgleda njihov radni dan te su im objasnili što sve policija radi.

Učenici su sa zanimanjem razgledali policijsku opremu i vozila, a nisu propustili ni fotografiranje u policijskim vozilima. 

Policijski službenici educirali su učenike o prometnoj kulturi i kako sigurno sudjelovati u prometu, naročito kada sudjeluju u prometu u svojstvu pješaka, opasnosti koje se mogu dogoditi na putu do škole, važnost opreznog prelaženja pješačkog prijelaza i kretanja kolnikom, obavezu korištenja sigurnosnog pojasa i drugih pravila ponašanja.Policijski službenik za poslove prometa Službe za javni red i sigurnost, Policijske uprave zadarske, jučer 08. veljače je u prostorijama autoškole u Zadru održao edukativno predavanje iz Zakona sigurnosti prometa na cestama, polaznicima tečaja za polaganje vozačkog ispita „B“ kategorije.

Kako će polaznici auto škole uskoro biti aktivni sudionici u prometu kao mladi vozači, a kako bi se povećala sigurnost ove kategorije sudionika u prometu, provedena je edukacija te ih je policijski službenik dodatno upozorio na njihova prava ali i na obaveze koje ih očekuju u prometu na cestama.

Konkretnim savjetima, budućim mladim vozačima ukazano je na poželjno i propisno sudjelovanje u prometu.
 

Stranica