Zbog prometnih prekršaja sankcionirani mladi vozači, a policija nastavlja provođenje pojačanih aktivnosti

Slika /2023/POLICIJA/policija 55.jpg

U cilju povećanja ukupne razine sigurnosti prometa na cestama te preveniranja prometnih nesreća i njihovih posljedica,  tijekom prosinca mjeseca policija nastavlja provođenje pojačanih preventivno-represivnih akcija u prometu na zadarskom području

Foto. Ilustracija

Akcije su usmjerene prioritetno na sprječavanje i sankcioniranje tzv. „četiri glavne ubojice u prometu“, i to prekršaje vožnje pod utjecajem alkohola, nepoštivanje dopuštenih brzina kretanja vozila, nekorištenje sigurnosnog pojasa, nepropisnoj uporabi mobitela i drugim teškim prekršajima, činjenjem kojih se događaju najteže prometne nesreće.
Policijski službenici će vozače nadzirati na lokacijama koje se statistički, ali i iskustveno pokazuju kao ugrožene u pogledu činjena težih prometnih prekršaja, koji su najčešći uzroci najtežih prometnih nesreća.
 
Jučer i danas su sankcionirani mladi vozači zbog prometnih prekršaja:
 
U četvrtak, 07.prosinca u 16,30 sati u Zadru, na ulici Nikole Šopa zaustavljen je teretni automobil, kojim je u zabranjem smjeru upravljao 22-godišnjak. Daljnjim postupanjem je utvrđeno kako sudjeluje u prometu u vrijeme dok mu je vozačka dozvola poništena zbog ranijih prometnih prekršaja/kaznenih bodova.

Noćas, nešto iza ponoći u Zadru, policijski službenici su na Ulici kralja Dmitra Zvonimira  zaustavili osobi automobil zadarskih registarkih ozaka, kojim je upravljala 21-godišnja vozačica, a koja je odbila ponuđeni prelimirani test na prisutnost opojnih sredstava u organizmu. 

 
Na kraju, pozivamo i upozoravamo vozače da poštuju odredbe Zakona o sigurnosti prometa na cestama, jer tako  značajno doprinose, kako osobnoj, tako i sigurnosti drugih sudionika u prometu.

Stranica