Radionice iz projekta “ Zdrav za 5“ u Srednjoj školi „Stanka Ožanića“ u Zadru

  • Slika /2021/PREVENCIJA/Logo Zdrav za 5 21.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Zajedničke radionice iz druge komponente nacionalnog projekta „Zdrav za 5“, koji je usmjeren na prevenciju ovisnosti o alkoholu, drogama i igrama na sreću

Foto: PU zadarska
 
U Poljoprivredno, prehrambenoj i veterinarskoj školi „Stanka Ožanića“ u Zadru, u organizaciji Upravnog odjela za prostorno uređenje, zaštitu okoliša i komunalne poslove Zadarske županije,  Policijske uprave zadarske, Službe za mentalno zdravlje i prevenciju ovisnosti Zavoda za javno zdravstvo Zadar i stručnih službi Srednje škole „Stanko Ožanić“, dana 30. studenog i 7. prosinca 2024. godine održane su radionice iz druge komponente projekta „Zdrav za 5“ usmjerenog na prevenciju ovisnosti o alkoholu, drogama i igrama na sreću.

Učenici prvih razreda pod vodstvom ravnateljice sa stručnim suradnicima i profesorima sudjelovali su u izradi medenjaka, krema, predmeta od keramike i izradi košnica.
Koordinatorice projekta iz Ureda načelnika Policijske uprave zadarske i Službe za mentalno zdravlje Zavoda za javno zdravstvo uz podršku  suradnika  iz Zadarske županije, ukazale su na ciljeve projekta Zdrav za 5 ta na štetnost i kažnjivost konzumiranja sredstava ovisnosti kao i na važnost planiranja i očuvanja zdrave životne okoline.

Također su ukazale na važnost uključivanja svakog pojedinca u lokalnoj zajednici u stvaranju zdravog i čistog okoliša za sigurno odrastanje djece i mladih te kvalitetno provođenje njihovog slobodnog vremena.

Tijekom studenog policijske službenice za prevenciju Ureda načelnika Policijske uprave zadarske i stručne suradnice iz Službe za mentalno zdravlje i prevenciju ovisnosti povodile su predavanja iz prve komponente ovog projekta, a predavanja se nastavljaju i tijekom prosinca mjeseca.

Potporu ovim aktivnostima pružilo je Vijeće za prevenciju kriminaliteta na području Zadarske županije i Upravni odjel za obrazovanje, kulturu i šport Zadarske županije.

Stranica