Zbog prekršaja u prometu dobio 15 dana zatvora

Slika /2022/POLICIJA/Alkometar.jpg

Apeliramo na vozače da ne sjedaju za upravljače vozila ukoliko su pod utjecajem opojnih sredstava jer na taj način ugrožavaju i sebe i druge sudionike u prometu

Foto: Ilustracija

Policijski službenici Policijske postaje Benkovac-Obrovac su u kontroli prometa jučer, 13. lipnja u 22.10 sati u Benkovcu u Ulici Ivana Meštrovića zaustavili kombi vozilo zadarskih registarskih oznaka s kojim je prije  stjecanja prava na upravljanje i pod utjecajem alkohola od 2,15 g/kg upravljao 29-godišnji državljanin Bosne i Hercegovine.
Vozač je uhićen te smješten u prostorije policije do prestanka djelovanja opojnog sredstva.
Uz optužni prijedlog, danas je prepraćen na Kazneno-prekršajni odjel Općinskog suda u Zadru gdje mu je određena mjera zadržavanja u zatvoru u trajanju od 15 dana.
 
Noćas, u 02.04 sati u kontroli prometa u Zadarskoj ulici u Benkovcu zaustavljen je automobil zadarskih registarskih oznaka s kojim je pod utjecajem alkohola od 1,31 g/kg  upravljala 22-godišnja hrvatska državljanka.
Vozačica je isključena iz prometa te zbog počinjenog prekršaja sankcionirana sukladno odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama.


Tijekom kontrole prometa u Biogradu na državnoj cesti DC-08, noćas u 01.55 sati zaustavljen je automobil zadarskih registarskih oznaka s kojim je upravljao 20-godišnji hrvatski državljanin pod utjecajem alkohola od 1,95 g/kg. Također je odbio i testiranje na prisutnost droge u organizmu. Policijski službenici su ga uhitili zbog vjerojatnosti da će nastaviti s činjenjem prekršaja te je smješten u prostorije policijske postaje do prestanka djelovanja opojnog sredstva.
Zbog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, vozač je prekršajno sankcioniran.
 

Stranica