Jedan prijavljen zbog naročito drskog ponašanja, drugi zbog nanošenja teških ozljeda

Slika /2022/POLICIJA/pol2.jpg

Zbog narušavanja javnog reda i mira, 28-godišnjak je prepraćen na nadležni sud, dok se protiv 29-godišnjaka nadležnom državnom odvjetništvu podnosi kaznena prijava zbog sumnje da je počinio kazneno djelo teška tjelesna ozljeda

Foto: Ilustracija

Policijski službenici Policijske postaje Zadar su dovršili kriminalističko istraživanje zbog narušavanja javnog reda i mira te zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela teška tjelesna ozljeda.

Naime, 13. svibnja 2023. godine oko 02.45 sati u Zadru na Obali kneza Branimira, 28-godišnji hrvatski državljanin je pod utjecajem alkohola vikom, galamom te udaranjem po vanjskoj svjetlećoj reklami, narušio javni red i mir na naročito drzak i nepristojan način. Nakon što su na mjesto događaja pristigli policijski službenici i izdali mu naredbu da prestane s takvim ponašanjem,  28-godišnjak se oglušio pružajući aktivni otpor te je uz uporabu sredstava prisile doveden u prostorije policijske postaje gdje je odbio alkotestiranje.
 
Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja, zbog počinjenog prekršaja 28-godišnjak je uz optužni prijedlog istog dana prepraćen na Kazneno-prekršajni odjel Općinskog suda u Zadru.
 
Nadalje, policija je 13. svibnja, naknadno zaprimila prijavu hrvatskog državljanina u dobi od 27 godina, koji je bio u društvu uhićenog 28-godišnjaka, kako ga je tijekom narušavanja javnog reda i mira nepoznata muška osoba udarila uslijed čega je pao na tlo te je naknadno zatražio liječničku pomoć u Općoj bolnici Zadar gdje su mu utvrđene teže tjelesne ozljede.
 
Odmah po zaprimljenoj prijavi policijski službenici nastavili su s provođenjem izvida te prikupljanjem relevantnih činjenica i okolnosti događaja, te su zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela teška tjelesna ozljeda u prostorijama policije, proveli kriminalističko istraživanje nad 29-godišnjakom.
 
Po dovršetku kriminalističkog istraživanja, protiv 29-godišnjaka se u redovnom postupku podnosi kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu u Zadru.
 
 

Stranica