Zadar: pregledom lokacija pravosudnih tijela nisu pronađene eksplozivne naprave

Slika /2022/POLICIJA/policija natpis2.jpg

Na mjesto događaja su upućeni policijski službenici protueksplozijske službe koji provjeravaju istinitost dojava i poduzimaju sve potrebne mjere i radnje iz svoje nadležnosti

Foto: Ilustracija

NADOPUNA: 18.00 sati

Policijska uprava zadarska zaprimila je i anonimne dojave o navodno postavljenim eksplozivnim napravama u trgovačkim centrima na području Zadra. Obavljenim pregledima nisu potvrđeni navodi o eksplozivnoj napravi.

- - - - - - - - - - - 

Policijska uprava zadarska zaprimila je tijekom jutra anonimne dojave o navodno postavljenim eksplozivnim napravama na objektima pravosudnih tijela u Zadru. Na obje lokacije su upućeni policijski službenici protueksplozijske zaštite kako bi provjerili istinitost dojave i poduzeli druge mjere i radnje iz svoje nadležnosti.

Obavljenim pregledom na obje lokacije pravosudnih objekta u Zadru nisu potvrđeni navodi o eksplozivnoj napravi.

Anonimne dojave o navodnim eksplozivnim napravama postavljenim u objektima pravosudnih tijela, proširile su se tijekom dana i na trgovačke centre diljem Hrvatske pa su tako zaprimljene i dojave za trgovačke centre u Zadru.

Dojave o postavljenim eksplozivnim napravama zaprimljene su i na području drugih policijskih uprava  te građane ovom prilikom podsjećamo na samozaštitno ponašanje i pozivamo ih da u slučaju uočavanja sumnjivih predmeta ili osoba o svemu obavijeste policiju na 192.



 

Stranica