Zajedno više možemo

Slika PU_ZD/zajedno naslovna.jpg

Foto: PU zadarska

Policijski službenici Ureda načelnika PU zadarske i PP Benkovac jučer su u Osnovnoj školi Benkovac održali interaktivna predavanja za učenike tri 5-a razreda.

 Tema ovih interaktivnih predavanja je: „Zlouporaba droga i drugi oblici rizičnog ponašanja (vandalizam i nasilničko ponašanje te alkohol)s aspekta policijskog postupanja“.

Učenici su se upoznali s osnovama policijskog postupanja u slučajevima zlouporabe opojnih droga, konzumiranja alkohola, vandalizma i vršnjačkog nasilja.

 Kroz sudjelovanje u interaktivnim radionicama „Kviz znanja-značaj prevencije kriminaliteta“ i „Pravodobno rješavanje problema“  metodama supervizijskog vođenja početnika i igranjem uloga nastojale se ponoviti usvojena znanja, kako bi se kod njih dodatno učvrstili pozitivni životni stavovi i socijalno prihvatljivi oblici ponašanja.

Predavanja su sadržaj treće komponente „Prevencija i alternativa (PIA1)“ preventivnog programa pod nazivom  „Zajedno više možemo“, koji se od travnja ove godine provodi u Osnovnoj školi Benkovac, a nakon što je PU zadarska s Gradom Benkovcem dana 06.03.2012. g. potpisala Ugovor o provođenju.

Programom su do sada obuhvaćeni svi učenici 4-ih razreda kroz predavanja pod nazivom   „Mogu, ako hoću“ i  tzv.“Sajam mogućnosti“, na kojem su  učenicima četvrtih i petih razreda različite kulturno-umjetničke, športske i druge udruge predstavili svoje sadržaje kako bi mogli odabrati određenu aktivnost kojom bi se bavili u slobodno vrijeme.

Grad Benkovac, odnosno Osnovna škola Benkovac prva je u zadarskoj županiji gdje se provodi ovaj projekt, a izuzetna suradnja sa svim njegovim sudionicima, a posebice učenicima koji  vrlo aktivno i zainteresirano sudjeluju u dosadašnjim aktivnostima pokazuju već sada opravdanost provođenja ovog projekta.



Stranica