Zadarska policija zatekla i uhitila višestrukog počinitelja imovinskih kaznenih djela

Slika /2022/lisice.jpg

Policijski službenici Policijske postaje Zadar proveli su kriminalističko istraživanje nad 24-godišnjim hrvatskim državljaninom zbog sumnje u počinjenje više krađa na području Zadra

Foto: Ilustracija

Naime, u ponedjeljak u poslijepodnevnim satima policijski službenici Policijske postaje Zadra su tijekom ophodnje na području Smiljevca u Zadru uočili osobu koja se dovodi u svezu s počinjenjem više krađa, a koji je tijekom postupanja pružao aktivni otpor te se pokušao udaljiti. Policijski službenici su ga sustigli te uz uporabu sredstava prisile uhitili i doveli u službene prostorije gdje je kod njega pronađeno oko 2,1 grama marihuane.
 
Provedenim kriminalističkim istraživanjem, sumnjiči ga se da je s ciljem stjecanja nepripadne materijalne koristi iz trgovina u vlasništvu tri različita trgovačka društva otuđio više različitih parfema, čime im je pričinio materijalnu štetu sveukupne vrijednosti oko 17 tisuća kuna.
 
Tako ga se sumnjiči da je 28. rujna i 06. listopada prošle godine te u četiri navrata u svibnju, lipnju i srpnju ove godine u Ulici Put Murvice iz iste trgovine otuđio parfeme u ukupnoj vrijednosti oko 5 tisuća kuna, te da je istom trgovačkom društvu pričinio materijalnu štetu i oko 5.200,00 kuna kada je krajem lipnja i početkom srpnja ove godine z trgovina u ulici Put Murvice i Polačišće otuđio različite parfeme.
 
Nadalje ga se sumnjiči da je u Ulici Polačišć u travnju te u Ulici Bleiburških žrtava u rujnu u dva navrata ove godine, iz trgovine drugog trgovačkog društva otuđio parfeme ukupne vrijednosti oko 4.300,00 kuna, kao i da je sredinom rujna iz trgovine trećeg trgovačkog društva otuđio parfeme vrijednosti oko 2.400,00 kuna.
 
Također ga se sumnjiči da je ove godine u ožujku na području Poluotoka iz skladište trgovačkog društva otuđio razne prehrambene proizvode i pića u vrijednosti oko 6 tisuća kuna.    

Zbog sumnje da je počinio deset kaznenih djela Krađa protiv 24-godišnjaka se podnosi kaznena prijava te je u jučer u večernjim satima, po dovršetku kriminalističkog istraživanja predan Pritvorskom nadzorniku Policijske uprave zadarske.
 
Isto tako zbog posjedovanja marihuane protiv 24-godišnjaka slijedi optužni prijedlog zbog prekršaja iz Zakona o suzbijanju zlouporabe opojnih droga.
 
 

Stranica