Zadarska policija pronašla počinitelje 7 kaznenih djela

Slika /2022/POLICIJA/PALICA.jpg

Policijski službenici Policijske uprave zadarske proveli su kriminalističko istraživanje nad dva hrvatska državljanina u dobi od 22 godine zbog imovinskih kaznenih djela

Foto: PU zadarska

Naime, policija je 25. ožujka 2022. godine zaprimila dojavu kako je tijekom prethodne noći izvršena provala u otvoreno skladište trgovačkog društva na predjelu Smokovića kojom prilikom je nepoznati počinitelj otuđio oko 800 metara bakrenog kabela te oko 300 kilograma dijelova bakrenog kabela,  u vrijednosti preko 100 tisuća kuna.

Policijski službenici Druge policijske postaje Zadar su po prikupljenim saznanjima, slijedeći dan, 26. ožujka na širem području Sukošana pronašli i u službene prostorije doveli dvije muške osobe u dobi od 22 godine koje se dovode u svezu s navedenom provalom.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem, obojicu ih se sumnjiči za navedenu provalu u Smokoviću kao i da su tijekom ožujka ove godine u Ulici Put Matijaševe ograde u Zadru u dva navrata s otvorenog skladišta trgovačkog društva otuđili više kolutova pocinčane gromobranske trake, ukupne vrijednosti preko 8 tisuća kuna.

Nadalje, za jednim od 22-godišnjaka je bila raspisana potraga zbog osnovane sumnje da je u prethodnom periodu s ciljem pribavljanja protupravne imovinske koristi počinio više imovinskih kaznenih djela na širem području Benkovca te je bio nedostupan policiji.

U nastavku kriminalističkog istraživanja nad njim, osnovano se sumnja da je sredinom svibnja 2020. godine u Nadinu iz obiteljske kuće u vlasništvu 75-godišnjakinje otuđio novac i zlatni nakit, kao i da je u srpnju 2021. godine u mjestu Dobra Voda iz kuće 87-godišnjaka otuđio novac, čime ih je oštetio za iznos više od 100 tisuća kuna.

Također, u odnosu na dosada provedena dva kriminalistička istraživanja u siječnju ove godine u svezi kaznenih djela krađa, počinjenih u Tinju i Donjim Biljanima, nastavljeno je i kriminalističko istraživanje nad njim te ga se sumnjiči da je ih počinio zajedno s već navedenim osumnjičenicima.

Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja, protiv obojice osumnjičenika nadležnom državnom odvjetništvu podnesena je kaznena prijava zbog krađa.

Stranica