Zadar: Wings For Life World Run 2022

  • Slika /2022/wings for life 22 2.png
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

"Trčimo za one koji ne mogu" -  5000 sudionika okupilo se danas na Liburnskoj obali  u Zadru

Foto: PU zadarska
 

U Zadru je danas održana humanitarna utrka  Wings For Life World Run 2022, koja se istovremeno trči diljem svijeta radi prikupljanja sredstava za istraživanje liječenja bolesti i oštećenja leđne moždine.

Na utrci je sudjelovao velik broj natjecatelja - 5000 sudionika okupilo se u Zadru te u 13 sati s Liburnske obale započelo utrku u šarenoj bujici i sudjelovali za one koji ne mogu. 

Današnja utrka započela je u isto vrijeme na šest kontinenata, a velik broj trkača i trkačica sudjelovalo je u današnjoj utrci  i individualno -  putem aplikacije u ukupno 165 zemalja. Svi sudionici, bez obzira gdje se trenutno nalazili, bili su danas djelić cijelog svijeta koji trči zajedno.

„Utrku započinješ u isto vrijeme s tisućama sudionika diljem svijeta. Trčat ćeš koliko možeš dok te ne prestigne presretačko vozilo. To radiš za plemeniti cilj.“ 

Wings for Life World Run utrka je u kojoj zajedno sudjeluju natjecatelji u kolicima i trkači, profesionalci, rekreativci i svi oni koji žele pomoći i pri tome se zabaviti.  Riječ je o globalnoj humanitarnoj utrci čija se stopostotna vrijednost svih startnina i donacija koristi u svrhu istraživanja ozljeda leđne moždine, s glavnim ciljem pronalaska lijeka.  

Policijski službenici su cijelim putem pratili sigurno i nesmetano odvijanje humanitarne utrke, a isto tako i ove godine pripadnici hrvatske policije su trčanjem podržali ovaj plemeniti cilj, među njima i načelnik Policijske uprave zadarske Anton Dražina.
 
Nakon dvije godine stanke, Zadar i Zadrani ponovno su u nedjelju 8. svibnja 2022.godine bili odlični domaćini sudionicima utrke kao i brojnim turistima i građanima.   
 

 

Stranica