Za vikend policija sankcionirala 7 vozača zbog upravljanja vozilom bez tehničkog pregleda

Slika /2022/POLICIJA/pol2.jpg
Foto: PU zadarska

Pojačane aktivnosti policije usmjerene na sprečavanje i sankcioniranje najtežih prometnih prekršaja koje su uzrok najtežih prometnih nesreća sa teško ozlijeđenim i poginulim osobama nastavljene su i ovog vikenda:
 
  • alkoholiziranost vozača,
  • vožnja nedopuštenim brzinama kretanja,
  • nekorištenje sigurnosnog pojasa,
  • nepropisna uporaba mobitela i
  • prekršaji motociklista. 

U akciju je bio uključen maksimalno raspoloživi broj policijskih službenika, kao i svi raspoloživi uređaji i oprema koja se koristi u nadzoru i kontroli prometa.


Policijski službenici proteklog vikenda od 03. do 06. studenog 2023. godine, na zadarskim prometnicama utvrdili su ukupno 111 prekršaja od čega izdvajamo:
 
  • 11 prekršaja zbog vožnje pod utjecajem alkohola, 
  • 32 prekršaja zbog prekoračenja dopuštene brzine kretanja 
  •  7 prekršaj zbog nekorištenja sigurnosnog pojasa,
  •  6 rekršaja zbog nepropisnog korištenja mobitela tijekom upravljanja vozilom.

Zabilježeno je i 7 prekršaja zbog upravljanja vozilom bez tehničkog pregleda i registracije.

Iz prometa je isključeno 15 vozača i 9 vozila. U tom vremenu dogodilo se 7 prometnih nesreća u kojima su tri osobe lakše ozlijeđene.


Izdvajamo . . .

U kontroli prometa na biogradskom području u nedjelju, 05. studenog u jutarnjim satima, policijski službenici Policijske postaje BIograd su zbog počinjenih prekršaja iz prometa isključili i sankcionirali tri vozača:
  • U 09.15 sati u Biogradu zaustavljen je automobil bez registarskih oznaka s kojim je upravljala 65-godišnjakinja. Kontrolom je utvrđeno kako je vozilu istekla prometna dozvola i polica obveznog osiguranja.
  • U 11.45 sati u Pakoštanima zaustavili su automobil zadarskih registarskih oznaka s kojim  je upravljao 60-godišnjaka koji je upravljao vozilom bez tehničkog pregleda i police obveznog osiguranja
  • U 12.05 sati u Dragama su zaustavili skuter s kojim je upravljao 62-godišnjak bez zaštitne kacige te prije stjecanja prava na upravljanje.

Policijski službenici Postaje pomorske i aerodromske policije Zadar su također u nedjelju, 05. studenog u 21.15 sati u Zadru u Ulici dr. Franje Tuđmana u Zadru zaustavili automobil zadarskih registarskih oznaka s kojim je upravljao 30-godišnjak pod utjecajem alkohola od 2,15 g/kg. Također je utvrđeno kako vozač nije koristio sigurnosni pojas.
Vozač je uhićen i isključen iz prometa te se protiv njega, zbog počinjenih prekršaja u prometu, podnosi optužni prijedlog nadležnom sudu u Zadru.

U nedjelju policijski službenici Postaje prometne policije Zadar su na Kazneno-prekršajni odjel Općinskog suda u Zadru prepratili 29-godišnjaka kojeg su u subotu, 04. studenog u 21.15 sati zaustavili u Ulici Hrvatskog sabora u Zadru dok je upravljao automobilom zadarskih registarskih oznaka prije stjecanja prava na upravljanje.

U Viru, u nedjelju 05. studenog u 16.45 sati policijski službenici Policijske postaje Zadar su zaustavili automobil zadarskih registarskih oznaka s kojim je pod utjecajem alkohola od 1,53 g/kg, upravljao 51-godišnjak koji nije koristio sigurnosni pojas, a daljnjom kontrom je utvrđeno kako je vozaču istekla i vozačka dozvola. Vozač je isključen iz prometa te smješten u prostorije policije do prestanka djelovanja opojnog sredstva te je danas uz optužni prijedlog prepraćen na nadležni odjel Općinskog suda u Zadru.

 

Stranica