Za traktorsku prikolicu primljena novčana sredstva dok prikolica nije isporučena niti je vraćen novac

Slika /2021/rotacija.jpg

Protiv osumnjičenog kao odgovorne osobe te protiv trgovačkog društva kao pravne osobe se nadležnom državnom odvjetništvu podnosi kaznena prijava zbog prijevare u gospodarskom poslovanju

Foto: Ilustracija

Policijski službenici Odjela gospodarskog kriminaliteta i korupcije proveli su kriminalističko istraživanje nad 56-godišnjim hrvatskim državljaninom, kojeg se sumnjiči za prijevaru u gospodarskom poslovanju.

Tako ga se sumnjiči da je kao odgovorna osoba trgovačkog društva s čakovečkog područja  u mjesecu kolovozu 2021.godine dogovorio kupoprodaju  traktorske prikolice  s rokom isporuke do kraja rujna iste godine, temeljem čega je oštećeni 48-godišnji kupac na račun društva uplatio novčani iznos od 57.500,00 kuna, nakon čega u dogovorenom roku nije isporučena naručena prikolica niti su vraćena uplaćena sredstva, a za koji iznos je svom društvu pribavio nepripadnu imovinsku korist. .

Protiv osumnjičenog 56-godišnjaka, kao odgovorne osobe,  te protiv trgovačkog društva kao pravne osobe se nadležnom državnom odvjetništvu podnosi kaznena prijava zbog prijevare u gospodarskom poslovanju.

Stranica