Tijekom vikenda policija zbog prometnih prekršaja iz prometa isključila 21 vozača i 12 vozila

Slika /2023/POLICIJA/kaciga.jpg

Tijekom nadzora prometa policija je kontrolirala 789 vozila i vozača te evidentirala 218 prometnih prekršaja

Foto: PU zadarska

Pojačane aktivnosti policije usmjerene na sprečavanje i sankcioniranje najtežih prometnih prekršaja koje su uzrok najtežih prometnih nesreća sa teško ozlijeđenim i poginulim osobama nastavljene su i ovog vikenda:
 
  • alkoholiziranost vozača,
  • vožnja nedopuštenim brzinama kretanja,
  • nekorištenje sigurnosnog pojasa,
  • nepropisna uporaba mobitela i
  • prekršaji motociklista. 

U akciju je bio uključen maksimalno raspoloživi broj policijskih službenika, kao i svi raspoloživi uređaji i oprema koja se koristi u nadzoru i kontroli prometa.

Policijski službenici proteklog vikenda od 22. do 25. ožujka 2024. godine, na zadarskim prometnicama utvrdili su ukupno 218 prekršaja od čega izdvajamo:
 
  • 14 prekršaja zbog vožnje pod utjecajem alkohola, 
  • 67 prekršaja zbog prekoračenja dopuštene brzine kretanja 
  • 39 prekršaja zbog nekorištenja sigurnosnog pojasa,
  •  9 prekršaja zbog nepropisnog korištenja mobitela tijekom upravljanja vozilom.

Evidentirano je i 10 prekršaja zbog upravljanja vozilom bez tehničkog pregleda, 5 prekršaja zbog upravljanja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje te 3 prekršaja zbog nenošenja zaštitne kacige.

Iz prometa je isključen 21 vozač i 12 vozila. U tom vremenu dogodilo se 16 prometnih nesreća u kojima su dvije osobe teže i dvije osobe lakše ozlijeđene.


Ponavljaču prometnih prekršaja određeno zadržavanje u zatvoru

Jučer, 24. ožujka u 10.20 sati u Zadru na Benkovačkoj cesti, policijski službenici Policijske postaje Zadar tijekom nadzora prometa zaustavili su automobil zadarskih registarskih oznaka s kojim je upravljao 29-godišnji hrvatski državljanin.

Daljnjim provjerama je utvrđeno da vozilom upravlja prije stjecanja prava na upravljanje vozilom bilo koje kategorije te da se radi o recidivistu u činjenju istovrsnih prekršaja zbog čega je od 29-godišnjaka privremeno oduzeto motorno vozilo kojim je upravljao, uz prijedlog sudu za trajno oduzimanje istog.
Vozač je uhićen i doveden u prostorije policije te je uz optužni prijedlog prepraćen na nadležni odjel Općinskog suda u Zadru, uz prijedlog za izricanje kazne zatvora.

Nakon saslušanja određena mu je mjera zadržavanja u trajanju od 7 dana te je predan u zatvor u Zadru. 


 

Stranica