Teže ozlijeđena dva motociklista

Slika /2023/POLICIJA/policija natpis4.jpg

Jučer su se na zadarskim prometnicama, na području Gračaca i Petrčana dogodile dvije prometne nesreće u kojima su teže ozlijeđena dva vozača motocikla

Foto: Ilustracija
 
Jedna je osoba teško ozlijeđena u prometnoj nesreći koja se dogodila jučer, 16. lipnja oko 15.55 sati na području Gračaca. 

Nesreća se dogodila kada je 34-godišnji hrvatski državljanin upravljao automobilom šibenskih registarskih oznaka, kolnikom županijske ceste ŽC-5203 iz smjera Srba prema Kninu. Dolaskom do raskrižja sa državnom cestom DC-01, vozač se nije zaustavio ispred znaka obveznog zaustavljanja, već je oduzeo prednost prolaska motocikla njemačkih registarskih oznaka, kojim je upravljao 52-godišnji državljanin Njemačke koji je uslijed udara pao na kolnik.

Ozlijeđenom vozaču motociklu pružena je pomoć u zadarskoj bolnici, gdje su mu utvrđene teške tjelesne ozljede.

Zbog obavljanja očevida na navedenoj dionici ceste, u vremenu od 16.50 do 17.25 sati promet je bio obustavljen za sva vozila te se odvijao obilaznim pravcima.
Protiv 34-godišnjeg vozača, nadležnom državnom odvjetništvu podnosi se kaznena prijava zbog kaznenog djela izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu.

 
 
Jučer, 16. lipnja oko 21.10 sati na cesti kod Petrčana došlo je do prometne nesreće u kojoj su sudjelovali automobil i motocikl.
Do prometne nesreće je došlo kada je 49-godišnji hrvatski državljanin upravljao automobilom zagrebačkih registarskih oznaka iz pravca Kožina prema Zadru te dolaskom do raskrižja sa državnom cestom DC-306 oduzeo prednost prolaska i sudario se s motociklom zadarskih registarskih oznaka s kojim je upravljao 43- godišnji hrvatski državljanin.

Uslijed udara i pada, vozač motocikla je ozlijeđen te je radi pružanja daljnje liječničke pomoći, vozilom Hitne medicinske pomoći prevezen i hospitaliziran u zadarsku bolnicu gdje su mu utvrđene teške tjelesne ozljede.

Na mjestu događaja policija je provela očevid te će po dovršetku kriminalističkog istraživanja za kazneno djelo Izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu, protiv vozača automobila, podnijeti prijavu.

 

 



Stranica