Sigurno ponašanje djece na internetu - predavanja u školama zadarske županije

  • Slika /2021/PREVENCIJA/Logo11.jpg
  • Slika
  • Slika

Aktivnosti se nastavljaju predavanjima policijskih službenika za prevenciju  u ostalim osnovnim školama Zadarske županije

Foto: PU zadarska

Danas, 25. listopada u Osnovnoj školi „Stjepana Radića“ Bibinje održane su aktivnosti iz lokalnog preventivnog projekta „Sigurno ponašanje djece na internetu“.

Aktivnosti su uključivale predavanja policijskih službenika za prevenciju Ureda načelnika Policijske uprave zadarske, koji su educirali učenike sedmih razreda o nedopuštenim ponašanjima i opasnostima s kojima se mogu susresti koristeći društvene mreže. Pažnja je posvećena sprječavanju svih oblika nasilja s posebnim osvrtom na sprječavanje vršnjačkog nasilja putem modernih tehnologija tzv. Cyberbullying među djecom i mladima te na važnost prijavljivanja svake vrste nasilja. 

Učenici su aktivno sudjelovali u provođenju predavanja te su izlagali svoja razmišljanja o prednostima i nedostatcima  korištenja društvenih mreža.

Predavanja su dio lokalnog preventivnog projekta „Sigurno ponašanje djece na internetu“, nositelj kojeg projekta je Vijeće za prevenciju kriminaliteta na području Zadarske županije, a partneri Policijska uprava zadarska, Zadarska županija, Zavod za javno zdravstvo Zadar, Sveučilište u Zadru i Volonterski centar Zadar. Projekt uključuje i predavanja stručnjaka iz Službe za mentalno zdravlje, Zavoda za javno zdravstvo Zadar, te parlaonice pod vodstvom stručnih suradnika osnovnih škola u suradnji sa Volonterskim centrom Zadar.      

Stranica