Sankcionirani zbog prebrze vožnje

Slika /2022/POLICIJA/pol.presretac.jpg

Zadarska prometna policije je u petak, 21. listopada u Zemuniku Gornjem i na autocesti A-1 zbog prebrze vožnje sankcinirala dva vozača

Foto: PU zadarska

Pojačane aktivnosti  policije usmjerene na sprečavanje i sankcioniranje najtežih prometnih prekršaja koje su uzrok najtežih prometnih nesreća sa teško ozlijeđenim i poginulim osobama nastavljene su i ovog vikenda:
 
  • alkoholiziranost vozača,
  • vožnja nedopuštenim brzinama kretanja,
  • nekorištenje sigurnosnog pojasa,
  • nepropisna uporaba mobitela i
  • prekršaji motociklista. 

U akciju je bio uključen maksimalno raspoloživi broj policijskih službenika, kao i svi raspoloživi uređaji i oprema koja se koristi u nadzoru i kontroli prometa.

Policijski službenici proteklog vikenda od 21. do 23. listopada 2022. godine, na zadarskim prometnicama utvrdili su ukupno 140 prekršaja od čega izdvajamo:
 
  • 15 prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola,
  • 29 prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja 
  • 14 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa,
  • 15 prekršaja nepropisnog korištenja mobitela tijekom upravljanja vozilom.

Zabilježeno je i 3 prekršaja zbog nepropisnog pretjecanja, te 3 prekršaja zbog vožnje prije stjecanja prava na upravljanje, 1 prekršaja zbog nepoštivanja svjetlosnog prometnog znaka, tj. prolaska za vrijeme trajanja crvenog svijetla, te po 2 prekršaja zbog nekorištenja zaštitne kacige i zbog upravljanja vozilom bez tehničkog pregleda i registracije.

Iz prometa je isključeno 19 vozača i 3 vozila. U tom se vremenu dogodilo 12 prometnih nesreća u kojima je jedna osoba teže te su dvije osobe lakše ozlijeđene.


Izdvajamo . . .

U petak, 21. listopada u 13.38 sati u Zemuniku Gornjem, policijski službenici Postaje prometne policije Zadar sa službenim vozilom presretač snimili su 27-godišnjeg hrvatskog državljanina kako upravlja automobilom Opel brzinom od 139 km/h, na mjestu na kojem je brzina ograničena na 50 km/h.
Vozaču je izdan Prekršajni nalog uz kaznu od 10.000,00 kuna, te mu je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom u trajanju od 3 mjeseca.

Istog dana, u 15.10 sati na autocesti A-1, na dionici Benkovac - Pirovac,  sa službenim vozilom presretač, snimljen je 41-godišnji državljanin Njemačke kako upravlja automobilom BMW brzinom od 216 km/h, na mjestu na kojem je brzina ograničena na 130 km/h.
Zbog počinjenog prekršaja prekoračenja najveće dopuštene brzine, vozaču je izdan prekršajni nalog i izrečena novčana kazna od 5 tisuća kuna.

Prometna policija je, također u petak, 21. listopada, u 21.15 sati na autocesti A-1, na području Jasenica, zatekla 42-godišnju vozačicu automobila Volkswagen čakovečkih registarskih oznaka, koja je pod utjecajem alkohola od 2,36 g/kg prouzročila prometnu nesreću slijetanjem vozila van kolnika. U nesreći je nastupila materijalna šteta.
Zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, vozačica je u subotu, 22. listopada uz Optužni prijedlog prepraćena na Prekršajni odjel Općinskog suda u Zadru



Pozivamo sve sudionike u prometu na pridržavanje prometnih propisa i savjetujemo da brzinu kretanja vozila prilagode stanju i uvjetima na cesti, poštujući dopuštena ograničenja brzine kretanja vozila. 

 

Stranica