Sažetak događaja za protekla 24 sata

Slika /2022/POLICIJA/15.jpg
Foto: PU zadarska

U protekla 24 sata, 13/14. listopada na području Policijske uprave zadarske, od značajnijih sigurnosnih događaja, prijavljena je 1 teška krađa te 1 krađa:

- u posljednja tri dana u Zadru na području Arbanasa nepoznati počinitelj je provalio u plovilo 39-godišnjeg hrvatskog državljanina odakle je otuđio opremu za ribolov. Materijalna šteta je nekoliko stotina eura.
- s petka na subotu, 10./11. listopada u Obrovcu, nepoznati počinitelj je otuđio bicikl i akumulatorski tricikl u vlasništvu 43-godišnjaka. Materijalna šteta je nekoliko stotina eura.

Policija protiv nepoznatih počinitelja podnosi kaznene prijave Općinskom državnom odvjetništvu u Zadru.

Evidentirano je 8 prometnih nesreća u kojima su dvije osobe zadobile teške tjelesne ozljede.


Prijavljen zbog provale u kamper

Policijski službenici Policijske postaje Zadar su u odnosu na provedeno kriminalističko istraživanje, u petak proveli kriminalističko istraživanje nad hrvatskim državljaninom u dobi od 24 godine kojeg se sumnjiči da je 11. lipnja 2022. godine u Zadru u Ulici Bleiburških žrtava, zajedno s tada 19-godišnjim osumnjičenikom provalio u kamper stanih državljanina.

Protiv osumnjičenog se nadležnom državnom odvjetništvu podnosi Posebno izvješće kao nadopuna kaznene prijave.



Osumnjičena za nametljivo ponašanje

U Policijskoj postaji Zadar provedeno je kriminalističko istraživanje nad 36-godišnjom hrvatskom državljankom koju se sumnjiči za nametljivo ponašanje.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem, 36-godišnjakinju se sumnjiči da u vremenu od početka 2020. godine do 09. listopada ove godine, na zadarskom području u više navrata uspostavljala neželjeni kontakt s 35-godišnjakom i 28-godišnjakinjom, koje ponašanje je kod oštećenih izazvalo osjećaj nelagode i straha.

Nakon provedenog istraživanja osumnjičena 36-godišnjakinja je u subotu, 12. listopada uz kaznenu prijavu nadležnom državnom odvjetništvu u Zadru, predana pritvorskom nadzorniku Policijske uprave zadarske.

 

Stranica