Sankcionirani zbog alkohola, brzine te vožnje bez položenog vozačkog ispita

Slika /2021/MOTOR POLICIJA.jpg

Jučer je policija  na zadarskim prometnicama sankcionirala 4 vozača zbog vožnje pod utjecajem alkohola, vozača koji je upravljao vozilom prije stjecanja prava na upravljanje, dok je na  autocesti snimljeno vozilo pri brzini od  255 km/h  

Foto: Ilustracija

Tijekom provođenja pojačanih aktivnosti u prometu usmjerenih na sprječavanje najtežih prometnih prekršaja, poglavito brzine i vožnje pod utjecajem alkohola, policijski službenici Postaje prometne policije Zadar su prilikom kontrole prometa  jučer na zadarskim prometnicama sankcionirali 4 vozača zbog vožnje pod utjecajem alkohola, te vozača koji je upravljao vozilom prije stjecanja prava na upravljanje, dok je na  autocesti snimljen  vozač u nedozvoljenoj brzini od  255 kilometara na sat.
 
Izdvajamo:
 
Jučer u 12,00 sati u Preku,  policijski službenici su zaustavili 41-godišnjaka kako upravlja osobnim vozilom zadarskih registarskih oznaka bez položenog vozačkog ispita.
Tijekom noći, u 01,23 sati  u ulici Antuna Barca zaustavljena je 57-godišnja vozačica, koja je upravljala osobnim automobilom zadarskih oznaka pod utjecajem alkohola od 1,25 promila.
Oboje vozača su isključeni iz prometa te prekršajno sankcionirani temeljem odredbi Zakona o sigurnosti prometa na cestama.  

Sinoć u 20,30 sati na A-1,  službenim vozilom – presretač policijski službenici su na dionici autoceste Maslenica –Pirovac snimili 32-godišnjeg hrvatskog državljanina kako upravlja osobnim vozilom marke Audi brzinom od 255 km/h, na mjestu na kojem je brzina ograničena na 130 km/h.
Vozač je sankcioniran sukladno Zakonu o sigurnosti prometa na cestama,   izdan mu je Prekršajni nalog o počinjenom prekršaju uz predviđenu novčanu kaznu od 5.000 kuna te mu je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom „B“ kategorije u trajanju od mjesec dana.

Stranica