Preventivne aktivnosti iz projekta „Zdrav za 5“ u Osnovnoj školi Nikole Tesle u Gračacu

  • Slika /2022/zdrav za pet - gracac 2 22.JPG
  • Slika
  • Slika

Predavanja su usmjerena na prevenciju alkohola, a učenici  se educiraju o  posljedicama konzumiranja alkohola te kaznenih ponašanja vezanih uz konzumiranje alkohola odnosno sankcija koje se primjenjuju zbog nedopuštenih ponašanja koja se čine pod utjecajem alkohola

Foto: PU zadarska

Dana 11. svibnja 2022. godine u Osnovnoj školi Nikole Tesle u Gračacu održana su predavanja iz Prve komponente nacionalnog projekta „Zdrav za 5“.
Predavanja su održali policijski službenici za prevenciju Ureda načelnika Policijske uprave zadarske zajedno sa stručnim suradnicima škole, a sudjelovali su učenici 8.a i 8.b razreda.
Predavanja su za ovaj uzrast učenika usmjerena na prevenciju alkohola, a učenici se educiraju o  posljedicama konzumiranja alkohola te kaznenih ponašanja vezanih uz konzumiranje alkohola odnosno sankcija koje se primjenjuju zbog nedopuštenih ponašanja koja se čine pod utjecajem alkohola.

U okviru predavanja provedena je i interaktivna radionica „Subotnja večer“ u kojoj su učenici iznosili svoja razmišljanja o štetnosti alkohola i posljedicama vezanim uz konzumiranje. Učenici su  tijekom predavanja i radionica navodili da mladi  često konzumiraju alkohol iz znatiželje, zatim iz želje za dokazivanjem i potrebe da budu važni u svojoj okolini. Ne žele se razlikovati od osoba u čijem društvu se nađu, a koje osobe u njihovom društvu konzumiraju alkohol.

S ciljem razvijanja stava da negativnim  i društveno-neprihvatljivim ponašanjima kažu „ne“, a vezano uz činjenicu da svibnja osnovnoškolci sve više kreću na organizirana putovanja – ekskurzije s naglaskom na prevenciju ovisnosti o alkoholu, predavanja i radionice će se nastaviti i dalje u osnovnim školama na području Policijske uprave zadarske.
 

Stranica