Rezultati 24-satnog nadzora brzine

Slika /2021/Poster-2-hr-edit-002.jpg

Akcija pojačanog nadzora brzine kretanja vozila provedena je u skladu s planom aktivnosti organizacije „ROADPOL“ na području cijele Republike Hrvatske i Europske unije

Foto: Ilustracija

Na području Policijske uprave zadarske od ponoći 19. travnja do ponoći 20. travnja 2024. godine policijski službenici su pojačano nadzirali brzinu kretanja vozila. 

Nadzor se provodio na ukupno 29 lokacija. Jedan dio lokacija predložili su i građani, a osim tih lokacija, policija je temeljem statističko-analitičkih pokazatelja i vlastite prosudbe, dodatno povećala popis mjesta za provođenje nadzora.

Temeljem procjene te na prijedlog građana, akcija se provodila na prometnicama diljem županije, u Zadru u Ulici Ante Starčevića, Benkovačkoj ulici, Ulici Nikole Tesle, Ulici Hrvatskog sabora, Splitskoj ulici, Ulici Put Vrela, nadalje na prometnicama u Kožinu, Zatonu, Smokoviću, Zemuniku Donjem, Slivnici, Pridrazi, Pakoštanima, Turnju, Jankolovici, Donjim Biljanima. Na području Benkovca u Zagrebačkoj ulici te u Donjim Biljanima i na području Paga u mjestu Kolan, Dinjiška, Gorica te Stara Vas.

Tijekom pojačanog nadzora utvrđeno je ukupno 93 ciljana prekršaja prekoračenja dozvoljene brzine kretanja. Dio, odnosno 36 prekršaja prekoračenja brzine je zabilježen tehničkim sredstvima bez zaustavljanja vozila, dok su 57 prekršaja utvrdili policijski službenici. 

Najveća izmjerena brzina kretanja od 175 km/h zabilježena je 19. travnja u 10.18 sati na autocesti A1 na predjelu Jasenica, gdje su policijski službenici Postaje prometne policije Zadar sa službenim vozilom presretač, snimili i zaustavili 35-godišnjeg hrvatskog državljanina koji je upravljao automobilom zagrebačkih registarskih oznaka, na mjestu gdje je privremeno brzina kretanja bila ograničena na 60 km/h. Vozač je prekršajno sankcioniran novčanom kaznom u iznosu od 660 eura. 



 

Stranica