Rezultati 24-satni nadzora sudionika u cestovnom prometu pod utjecajem alkohola i droga

Slika /2021/palica.jpg

Na području Republike Hrvatske proveden je ROADPOL-ov 24-satni nadzor alkohola i droga u cestovnom prometu. Sve policijske uprave u nadzor su uključile maksimalan broj policijskih službenika te tehniku i opremu za utvrđivanje alkoholiziranosti i vožnje pod utjecajem nezakonitih droga i opojnih sredstava

Foto: Ilustracija

Dana 19. lipnja od 7 sati pa do 7 sati 20. lipnja 2021. godine na području Republike Hrvatske proveden je ROADPOL-ov 24-satni nadzor alkohola i droga u cestovnom prometu. Sve policijske uprave u nadzor su uključile maksimalan broj policijskih službenika te tehniku i opremu za utvrđivanje alkoholiziranosti i vožnje pod utjecajem nezakonitih droga i opojnih sredstava.
U 24 sata ukupno je kontrolirano 5.709 vozila, pri čemu je zabilježeno 307 prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola te 10 pod utjecajem droga.
 
Sukladno Planu aktivnosti organizacije ROADPOL-a na području država članica, proteklog je vikenda  i na području Policijske uprave zadarske održan 24-sati pojačani nadzor sudionika pod utjecajem alkohola i droge u cestovnom prometu.
Tijekom provođenja akcije policijski službenici su zaustavili su 173 vozila i tom prilikom je utvrđeno kako je 11 vozača  upravljalo vozilom pod utjecajem alkohola. Rekorder je 63-godišnji vozač osobnog automobila koji je u 21:40 sati u Šoputu (D-27) zatečen s 1,86 promila alkohola u krvi.

Nadzor se provodio na lokacijama koje su građani prijavili preko internetskih stranica svojih policijskih uprava. Osim lokacija koje su prijavili građani, policija je temeljem statističko-analitičkih pokazatelja i vlastite prosudbe, popis mjesta za provođenje nadzora dodatno povećala
Temeljem procjene te na prijedlog građana, akcija se u gradu Zadru provodila na sljedećim prometnicama: Domovinskog rata, Splitska ulica, O.K. Trpimira - caffe bar Barka, Liburnska obala i dr. Franje Tuđmana.
Diljem županije, proveden je dodatan nadzor u Stankovcima (državna cesta D-27), Kakmi (državna cesta D-503), Sv, Filipu i Jakovu i Turnju (DC-08) te Jankolovici (D-503) i u Biogradu na Moru (ulica Dr. Franje Tuđmana).

Ovom prilikom sve sudionike u prometu pozivamo na povećan oprez i poštivanje temeljnih odredbi Zakona o sigurnosti prometa na cestama i tijekom nadolazećeg vikenda, kako bi se izbjegle neželjene posljedice i održalo povoljno stanje sigurnosti na našim prometnicama.
 
 
 

Stranica