Proslavljen Dan policije u PU zadarskoj

Slika PU_ZD/Dan policije 2012.nasl.jpg

Foto: PU zadarska

Danas 28. rujna, uoči blagdana Sv. Mihovila Policijska uprava zadarska organizirala je svečanost proslave Dana policije.

Svečano obilježavanje započelo je u 8.30 sati polaganjem vijenaca za  poginule hrvatske branitelje na Središnjem križu na Gradskom groblju. U crkvi Sv. Mihovila održana je misa zadušnica za poginule policijske službenike u Domovinskom ratu, a potom je organiziran svečani postroj policijskih službenika u Policijskom centru „Franko Lisica“.

Svečanosti su nazočili članovi obitelji poginulih policijskih službenika, saborski zastupnici, predstavnici gradske i županijske vlasti, državne uprave, pravosudne i vojne vlasti, predstavnici sveučilišta, carine i porezne uprave, gradonačelnici i načelnici općina, brojni mediji.

Načelnik Policijske uprave zadarske Neven Paškalin čestitao je svim policijskim službenicama i službenicima Dan policije te je u kratkom obraćanju uzvanicima izdvojio nekoliko dijelova iz Kodeksa policije za koje je rekao da će upravo na njima inzistirati .

„ Držim da jedino dosljedno slijedeći ova načela možemo u potpunosti ostvariti svoju ulogu i biti jamac sigurnosti svojih sugrađana - naglasio je načelnik Paškalin.

Načelnik Paškalin u svom govoru izdvojio je primjer policijskih službenika predloženih za nagradu MUP-a, kao i policijskog službenika Marina MIkuleca kojeg je dan prije predsjednik republike odlikovao redom hrvatskog pletera za doprinos u mirovnim misijama. Izrazio je želju da će upravo njihov primjer biti vodilja svim policijskim službenicima u njihovom radu.

Skupu se obratio i župan Zadarske županije Stipe Zrilić, a potom i tajnik zadarskog nadbiskupa don. Dario Tičić koji je u nadahnutom govoru za policajce pozvao da budu hrabri i odlučni po ugledu na svog zaštivnika anđela Mihovila koji je, kako je rekao, prvi ustao u borbi protiv zla.



Stranica