Pronevjera

Slika PU_ZD/novac02.jpg

 Policijski službenici Odsjeka gospodarskog kriminaliteta PU zadarske dovršili su kriminalističko istraživanje nad 35-godišnjakinjom, koju se sumnjiči da je u svojstvu zaposlenice osiguravajuće kuće,  protupravno prisvojila novac koji je bio namijenjen uplatama premija osiguranja

Foto: Ilustracija

Policijski službenici Odsjeka gospodarskog kriminaliteta PU zadarske dovršili su kriminalističko istraživanje nad 35-godišnjakinjom, koju se sumnjiči da je u svojstvu zaposlenice osiguravajuće kuće, u razdoblju od veljače 2008. do kolovoza 2010. godine protupravno prisvojila novac koji je bio namijenjen uplatama premija osiguranja te isti nije predala na blagajni, već je lažno sačinila ponude za osiguranje kuće, stana i kućanstva krivotvorivši u njima potpise ugovaratelja i osiguranika za više stranaka te od prethodno prisvojenog novca sama uplatila prve rate premije za lažno sačinjene ponude osiguranja.

Sumnja se da je, na opisani način, sebi pribavila protupravnu imovinsku  korist u iznosu od oko 50 tisuća kuna. Protiv nje podnesena je kaznena prijava  zbog pronevjere.



Stranica