Lažnim karticama kupovao robu na internetu

Slika PU_ZD/policajac01.jpg

Policijski službenici Odsjeka organiziranog kriminaliteta PU zadarske dovršili su kriminalističko istraživanje nad 30-godišnjakom iz okolice Benkovca, kojeg se sumnjiči da je sa  osobnog računala, na internetu kupovao kreditne kartice, da bi potom s tako kupljenim

Foto: Ilustracija

Policijski službenici Odsjeka organiziranog kriminaliteta PU zadarske dovršili su kriminalističko istraživanje nad 30-godišnjakom iz okolice Benkovca, kojeg se sumnjiči da je od svibnja do  kolovoza 2011. godine, sa svog osobnog računala, na internetu kupovao kreditne kartice, da bi potom s tako kupljenim karticama 18.07.2011.godine, pristupio sa svog osobnog računala, odnosno s lažne e-mail adrese, internetskim stranicama te naručio memoriju za prijenosno računalo, klima uređaj, sredstvo za čišćenje, kao i maramice za čišćenje, u ukupnom iznosu od preko 3 tisuće kuna. Kao kupca naveo je lažno ime i adresu te je narudžbu platio navedenom karticom i preuzeo na parkiralištu ispred stambene zgrade na lažnoj adresi u Zadru.

Također, dana 18.07.2011.godine, sa prethodno pribavljenim karticama, pokušao je sa internetske stranice jedne trgovine  iz Umaga, naručiti i platiti neutvrđenu vrstu i količinu robe u iznosu od 10 248 kuna u čemu nije uspio. Protiv njega podnesena je kaznena prijava zbog Računalne prijevare.



Stranica