Projekt „ Reci sportu da – reci drogi ne“

Slika PU_ZD/prevencija i udruga Nada tekst.jpg

Foto: PU zadarska

Povodom obilježavanja „Međunarodnog dana borbe protiv ovisnosti“ dana 26. lipnja 2012. godine, policijski službenici za prevenciju Ureda načelnika PU zadarske, policijski službenici Postaje aerodromske policije te policijski službenici  I PP Zadar sudjelovali su u projektu „Reci sportu da – reci drogi ne“, koji  projekt se provodi u organizaciji Udruge za suzbijanje zlouporabe droga i pomoć obitelji ovisnika „Nada“ Zadar,  zajedno s Osječkom ligom za borbu protiv ovisnosti.

 

Cilj projekta je  utjecati na smanjenje zdravstvenih i socijalnih posljedica zlouporabe droga u društvu, suzbijanje raširenosti konzumiranja opojnih droga među djecom i mladima, zatim poticati unaprjeđenje mjera zaštite obitelji i poticati uključivanje svih segmenata društva u aktivnosti prevencije i suzbijanja zlouporabe opojnih sredstava.

Svoje sportske, glazbene, plesne i ostale aktivnosti predstavilo je više sportskih udruga sa područja zadarske županije, a policijski službenici za prevenciju predstavili su preventivne aktivnosti koje provodi PU zadarska s ciljem  razvijanja sustava prevencije ovisnosti  posebno među djecom i mladima.

Građanima, a posebno mladima su na prigodnom  letku upućene  poruke kako u životu  treba  pronaći smisao u sportskim aktivnostima, plesu i  glazbi, a da ovisnostima treba reći odlučno „ne“. Naglašena je i kaznena odgovornost osoba koje posjeduju, proizvode, prerađuju, prodaju i na drugi način raspolažu sa tvarima koje su proglašene opojnim drogama.

Tijekom manifestacije predstavljen je ženski malonogometni sportski klub „IPA“ Zadar, u kojem klubu treniraju policijske službenice PU zadarske, a koji klub je postigao zapažene uspjehe na raznim domaćim i međunarodnim natjecanjima.

Također svoje vještine demonstirao  je policijski pas za detekciju droga Astor, kojeg trenira posebno osposobljen policijski službenik.



Stranica