Priopćenje u svezi s provedenim kriminalističkim istraživanjem

Slika /PU_ZD/auto_policija06.jpg

Dovršeno kriminalističko istraživanje vezano za fizički napad na dva američka državljanina u ugostiteljskom objektu u Zadru

Policijski službenici Službe kriminalističke policije i Prve policijske postaje Zadar, dovršili su kriminalističko istraživanje nad dva hrvatska državljanina u dobi od 19 i 33 godine, zbog osnova sumnje da su 20. listopada 2019. godine oko 03.15 sati  u Ulici Obala Kralja Tomislava u Zadru u ugostiteljskom objektu, fizički napali dva američka državljanina u dobi od  24 i 25 godine i tom prilikom 24-godišnjaka  lakše ozlijedili, dok je 25-godišnjak odbio liječničku pomoć.
U sklopu provedenog kriminalističkog istraživanja obavljen je veći broj razgovora sa svjedocima događaja te druge mjere i radnje iz nadležnosti policije.
Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja protiv 19 i 33- godišnjaka podnesen je Optužni prijedlog zbog prekršaja iz članku 6. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.
Također, do sada provedenim istraživanjem, nije utvrđeno postojanje elementa kaznenog djela koje se progoni po službenoj dužnosti ili da je mržnja motiv počinjena djela.
Kriminalističko istraživanje je nastavlja.

Stranica