Prijepodne se lažno predstavili kao policajci, a već poslijepodne završili u pravoj policiji

Slika /2022/POLICIJA/policija 4.jpg

Zadarska policija uhitila trojac koji je od oštećene starije osobe izvukao novac lažno se predstavljajući kao službena osoba

Foto: Ilustracija

Policijski službenici Policijske postaje Zadar dovršili su kriminalističko istraživanje nad dva hrvatska državljanina u dobi od 54 i 46 godina te 25–godišnjom hrvatskom državljankom, koje se sumnjiči za prijevaru na području Zadra.
 
Svo troje se sumnjiči da su po prethodnom zajednički smišljenom dogovoru dana 26. listopada u Zadru, nakon što su prethodno telefonom nazvali i predstavljali se kao službena osoba došli kod 90-godišnjaka koji im je predao novac radi navodne provjere.
 
Naime, u jutarnjim satima osumnjičeni su nazvali na kućni telefon oštećenog te se predstavili kao policijski službenici, tražeći da im preda ušteđevinu radi daljih provjera novca, potom oko 13,30 sati osobnim vozilom osječkih registarskih oznaka došli na gradski predio Petrići, da bi osumnjičeni 54-godišnjak otišao u stan kod oštećenog te se predstavljajući kao policajac od njega preuzeo preko 40 tisuća kuna u domaćem i stranom novcu.
 
Nakon preuzimanja novca udaljili su se s mjesta događaja drugim osobnim vozilom, BMW-om čakovečkih registracijskih oznaka, međutim ubrzo su ih na predjelu Bokanjca sustigli policijski službenici te svo troje priveli u prostorije policije.
 
Tijekom kriminalističkog istraživanja kod osumnjičenih je pronađen na prijevaran način otuđen novac, koji je vraćen oštećenom vlasniku.
 
Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni su predani pritvorskom nadzorniku Policijske uprave zadarske, a kaznena prijava je dostavljena nadležnom državnom odvjetništvu u Zadru.
 
 
Savjetujemo:

Policija još jednom apelira na građane da budu oprezni i da ne nasjedaju na ovakve pokušaje prijevara.
Posebno ističemo kako policijski službenici ne provode službene zadaće na način da telefonom traže od građana informacije o novčanicama niti traže od njih podizanje novca iz banaka.
Ne puštajte neznance u svoj dom, ne odajte im privatne podatke putem telefona i pobrinite se da o opasnostima koje vrebaju upoznate svoje roditelje, bake i djedove jer, kao što je već istaknuto, upravo su oni meta ovakvih drskih počinitelja.

 

Stranica