Prijavljeni za kaznena djela iz domene gospodarskog kriminala

Slika /2021/novčanik.jpg

Protiv osumnjičenih se nadležnom državom odvjetništvu podnose kaznene prijave 

Foto. Ilustracija

Policijski službenici Odjela gospodarskog kriminaliteta i korupcije dovršili su kriminalističko istraživanje nad 40-godišnjim hrvatskim državljaninom, kojeg se sumnjiči zakazneno djelo prouzročenje stečaja.
 
Naime, sumnjiči ga se da je kao odgovorna osoba trgovačkog društva u vremenu od studenog 2018. do siječnja 2019.godine, znajući da je trgovačkog društvo u blokadi, temeljem računa prenio cjelokupnu zalihu robe u skladištu na novoosnovano drugo trgovačko društvo te na taj način umanjio imovinu društva koja bi činila stečajnu masu i tako u stečajnom postupku onemogućio  naplatu potraživanja ministarstva financija i ostalih vjerovnika u ukupnom iznosu od 482.406,56 kuna.

Protiv osumnjičenog se nadležnom državom odvjetništvu podnosi kaznena prijava zbog prouzročenja stečaja. 

Također su dovršili kriminalističko istraživanje nad 70-godišnjom hrvatskom državljankom, koju se sumnjiči za zlouporabu položaja i ovlasti.
 
Sumnja se da je 70-godišnjakinja kao odgovorna osoba jedne udruge sa zadarskog područja tijekom 2016. i 2017.godine bez ikakve valjane osnove koristila bankovnu karticu udruge za privatne potrebe, na koji način je potrošila preko 9.500,00 kuna, a koji novac je nakon utvrđenih nepravilnosti uplatila na račun udruge.
Nadalje, sumnjiči ju se da je tijekom 2018. i 2019.godine, svjesna činjenice da više nije zakonska zastupnica navedene udruge, bez ikakve pravne osnove nastavila koristiti novoizdanu bankovnu karticu za vlastite potrebe, na koji način je oštetila udrugu i sebi pribavila protupravnu imovinsku korist u iznosu od 14.000,00 kuna.
 
Protiv osumnjičene se nadležnom državom odvjetništvu podnosi kaznena prijava zbog zlouporabe položaja i ovlasti

Stranica