​Pojačani nadzor prometa nastavljen i proteklog vikenda

Slika /2022/motor.jpg

Policijski službenici ga zaustavili u Biogradu kako bez položenog vozačkog ispita i pod utjecajem alkohola upravlja teretnim vozilom na državnoj cesti DC 8

Foto: Ilustracija
 
Proteklog vikenda ( 25. - 27. veljače ), policijski službenici Policijske uprave zadarske su tijekom provođenja pojačanih aktivnosti u prometu kontrolirali 352 vozila i vozača, a poduzeli su 166 represivnih mjera.
 
  • alkotestirano je 224 vozača, od kojih je 26 bilo pod utjecajem alkohola
  • 23 vozača je prekoračilo propisano ograničenje brzine
  • 2 su upravljala vozilom prije stjecanja prava ( bez položenog ispita)
  • 10 vozača nisu imala odgovarajuću zimsku opremu – zimski uvjeti
  • 3 su nepropisno pretjecala
  • 7 ih je koristilo mobitel u vožnji
  • 8 vozača nije koristilo pojas
  • 72 vozača nije poštivalo prometni znak
  • 2 vozila bez tehničkog pregleda i registracije

Iz prometa je isključeno 28 vozača i 2 vozila, a u  tom se vremenu dogodilo 13 prometnih nesreća, u kojima je jedna osobe teže, a jedna lakše ozlijeđena.
 
 
Vozio pod utjecajem alkohola i bez položenog vozačkog ispita
 
U nedjelju, 27. siječnja, u 01,30 sati, policijski službenici su prilikom kontrole prometa na državnoj cesti DC 8  u Biogradu zaustavili 40-godišnjaka, koji je upravljao teretnim vozilom zadarskih registracijskih oznaka prije stjecanja prava na upravljanje i  pod utjecajem alkohola od 1,34 promila.
Vozač je isključen iz prometa i smješten u prostorije policije do otrežnjenja, te je nakon provedenog kriminalističkog istraživanja sankcioniran zbog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.
 
Pod utjecajem alkohola izazvao prometnu nesreću s materijalnom štetom
 
U subotu, 26. siječnja, nešto iza ponoći  u  Zadru, 35-godišnji vozač osobnog vozila je izazvao prometnu nesreću s materijalnom  na raskrižju ulica Hrvatskog sabora, Akcije Maslenica i ulice 72. bojne vojne policije.
Naime, sumnja se kako je upravljajući BMW-om gospićkih registracijskih oznaka ulicom Hrvatskog sabora, zbog neprilagođene brzine izgubio kontrolu nad upravljačem i udario u rubnjak prometnog otoka, a potom je vozilo nastavilo vožnju te ponovno udarilo u rubnjak zemljanog prometnog otoka, preko kojeg   i prelazi te se zaustavilo u Zagrebačkoj ulici.
Obavljenim provjerama utvrđeno je kako je 35-godišnjak upravljao osobnim vozilom pod utjecajem alkohola od 1,75 promila,  te je smješten u prostorije policije do otrežnjenja, a nakon provedenog kriminalističkog istraživanja je sankcioniran zbog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.
 
 

Stranica