Preventivni projekt "Sigurnost u turizmu Zadarske županije“

  • Slika /PU_ZD/slike/autocesta nas.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Tom prilikom policijski službenici dijelili su brošure iz lokalnog  preventivnog projekta “Sigurnost u turizmu Zadarske županije“  gostima na izlazu autoceste A1

Foto: PU zadarska
 
Policijski službenici za prevenciju Ureda načelnika sa policijskim službenicima Postaje prometne policije Zadar danas su proveli zajedničke preventivne akcije, gdje su uz kontrolu prometa proveli i aktivnosti usmjerene na sigurnost građana i turista tijekom turističke sezone.
Turiste se upozorilo da je ljeto vrijeme opuštanja i odlazaka na plažu, te da kradljivci koriste nepažnju građana. Tom prilikom policijski službenici dijelili su brošure iz lokalnog  preventivnog projekta “Sigurnost u turizmu Zadarske županije“ , kojeg je nositelj  Vijeće za prevenciju kriminaliteta na području Zadarske županije.
Cilj ovih aktivnosti je podizanje razine samozaštitnog ponašanja građana i turista te njihove informiranosti kako bi smanjili mogućnost  da postanu žrtvom kaznenog djela. Turisti su upozoreni da povećan broj ljudi u prostoru izaziva gužvu te se istovremeno povećava i broj kaznenih dijela. Također su upoznati da se na  brošurama osim savjeta nalaze i važni telefonski brojevi  putem kojih  se može zatražiti pomoć, ukoliko se kazneno djelo ipak dogodi.
Preventivne aktivnosti se nastavljaju tijekom čitave sezone.
 

Stranica