Preventivne aktivnosti u Strukovnoj školi Vice Vlatkovića u Zadru

  • Slika /2022/PREVENCIJA/SS VV/3.JPG
  • Slika
  • Slika
  • Slika

U Strukovnoj školi  Vice Vlatkovića u Zadru jučer se provodilo više preventivnih aktivnosti usmjerenih na prevenciju u prometu i prevenciju ovisnosti, a povodom „Mjeseca borbe protiv ovisnosti“

Foto: PU zadarska

Aktivnosti su provodili policijski službenici za prevenciju Ureda načelnika Policisjke uprave zadarske, policijski službenik Policijske postaje Zadar i načelnik Postaje prometne policije Zadar,  uz podršku ravnatelja, profesora i  stručnih suradnika škole.
 
Predavanja iz projekta „Zdrav za 5“ usmjerena na prevenciju ovisnosti o drogama jučer i tijekom proteklog tjedna slušali su učenici svih prvih razreda Strukovne škole. Educirani su o posljedicama konzumiranja droga sa zakonodavnog aspekta i obilježjima sekundarnog kriminaliteta vezanog uz nedopuštena ponašanja koja se odnose na zlouporabu droga.

Obrazložene su im kaznenopravne posljedice i druge sankcije počinitelja kaznenih djela ili prekršaja. 

Tijekom predavanja policijski službenici za prevenciju Ureda načelnika provodili su i interaktivna radionicu „Subotnja večer“, kojom prigodom su učenici iznosili svoja razmišljanja o štetnosti droga i posljedicama vezanim uz konzumiranje.

Učenici su od strane policijskog službenika Policijske postaje Zadar educirani o odgovornosti za svoje postupke i zakonska ograničenja s posebnim osvrtom na noćne izlaske, a sve u cilju razvijanja stavova  da negativnim i društveno-neprihvatljivim ponašanjima kažu „ne“.

U cilju boljeg informiranja i educiranja učenika kao vozača osobnih prijevoznih sredstava o važnosti sigurne i odgovorne vožnje u preventivne aktivnosti škole uključila se i Postaja prometne policije Zadar.

Za vrijeme predavanja načelnik Postaje prometne policije Zadar educirao je učenike o novim prometnim pravilima koja su stupila na snagu posljednjim izmjenama i dopunama Zakona o sigurnosti prometa na cestama i odgovornom ponašanju u prometu u kategoriju osobnih prijevoznih sredstava u sklopu kampanje "U modi su nova pravila“. Učenici su se aktivno uključili u predavanje o prometnoj prevenciji. Postavljali su pitanja na koja im je odgovarao načelnik prometne policije, kako bi razjasnili nova pravila koja učenicima nisu bila u potpunosti poznata, kako bi poštivanjem propisa učenici sigurno stigli do cilja. 
#VozimOdgovornoStižemSigurno#.

Stranica