Osumnjičena za prisilu prema službenoj osobi

Slika /2022/POLICIJA/policija natpis.jpg

Protiv osumnjičene podnesen je i optužni prijedlog zbog prekršaja iz Zakona protiv javnog reda i mira te Zakona o suzbijanju zlouporabe opojnih droga

Foto: Ilustracija

Policijski službenici Policijske uprave zadarske dovršili su kriminalističko istraživanje nad 44-godišnjom hrvatskom državljankom koju se sumnjiči za prisilu prema službenoj osobi.

Naime, nedjelju, 27. studenog oko 14.45 sati u Zadru u Ulici Akcije Maslenice, nakon zaprimljene dojave kako unutar ugostiteljskog objekta pod vidljivim utjecajem alkohola ženska osoba narušava javni red i mir na naročito drzak i nepristojan način, vrijeđajući konobara koji je odbio uslužiti alkoholnim pićem, nakon čega je nastavila vrijeđati i zaštitara.
 
Dolaskom policijskih službenika na mjesto događaja, zatekli su 44-godišnjakinju koja se pokušala udaljiti vrijeđajući i omalovažavajući policijske službenike. U namjeri da ih spriječi u postupanju prilikom narušenog javnog reda i mira, pružala je aktivni otpor te je i fizički nasrnula na policijskog službenika udarajući ga rukama.

Uz uporabu sredstava prisile dovedena je u službene prostorije policije gdje joj je utvrđena koncentracija alkohola od 1,79 g/kg te je kod nje pronađeno oko 1,8 grama marihuane.
 
Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja protiv 44-godišnjakinje podnesena je kaznena prijava zbog kaznenog djela Prisila prema službenoj osobi, te je nadležnom sudu podnesen optužni prijedlog zbog prekršaja iz Zakona protiv javnog reda i mira te Zakona o suzbijanju zlouporabe opojnih droga.
 

 

Stranica