Preventivne aktivnosti iz projekta ​„Zdrav za 5“ i predstava „Droga - reci drogi NE!“

  • Slika /2022/PREVENCIJA/PREV Reci drogi ne nasl.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

U Obrtničkoj školi u Zadru odigrana  predstava „Droga - reci drogi NE!“ te učenicima predstavljene aktivnosti iz nacionalnog projekta „Zdrav za 5“

Foto: PU zadarska
 
Jučer je u Obrtničkoj školi „Gojka Matuline“ u Zadru odigrana predstava „Droga -  reci drogi NE!“ u organizaciji Policijske uprave Zadarske, Obrtničke škole, Upravnog odjela za obrazovanje, kulturu i šport Zadarske županije, Vijeća za prevenciju kriminaliteta na području Zadarske županije, a uz potporu Službe za mentalno zdravlje i prevenciju ovisnosti Zavoda za javno Zdravstvo Zadar i Policijske postaje Zadar.

Ove aktivnosti nastavak su preventivnih aktivnosti iz prve komponente nacionalnog preventivnog projekta „Zdrav za 5“, koje su policijski službenici za prevenciju Ureda načelnika Policijske uprave zadarske provodili proteklog tjedna u obliku edukativnih predavanja o zakonodavnom aspektu kažnjivosti i štetnosti sredstava ovisnosti.
Također su provodili i radionice pod nazivom „Subotnja večer“ u kojima su učenici prvih razreda aktivno sudjelovali i iznosili svoja razmišljanja o problemu ovisnosti.

Nakon što su policijski službenici učenike educirali o problemu ovisnosti glumci su izvođenjem predstave na svoj način učenike educirali: Kako prepoznati situacije u pubertetu i adolescenciji kada mladi dolaze u dodir sa drogom? Kada i zašto najčešće uzimaju drogu? Kako i kada postaju ovisnici o drogama? Na direktan način, u životnoj i duhovitoj komunikaciji, kroz koreografiju, u stotinu glumačkih etida, ova predstava ih informira i uči kako drogi reći NE!

TheArto predstava „Droga- - reci drogi ne“ u režiji Zijaha Sokolovića izvodi se  kao dio raznih programa prevencije, a ovom prilikom učenici zajedno sa ravnateljicom, stručnim suradnicima i profesorima su aktivno sudjelovali  u predstavi kroz neposrednu komunikaciju s glumcima Tenom Pataky i Vedranom Komerički.

U predstavi je sudjelovao i policijski službenik za prevenciju Policijske postaje Zadar koji  je  prisutnima objasnio ulogu kontakt policajca.    



Stranica